9 домашніх засобів, що допоможуть вам позбутись прищів

Прищі – це одна з найпоширеніших шкірних проблем. Вони роблять шкіру нерівною, привертають непотрібну увагу та можуть залишати по собі шрами і темні плями. Для боротьби з ними випускається маса засобів, але більшість із них сушить шкіру, тому підходить не всім, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Якщо ви хочете уникнути цих побічних ефектів, спробуйте скористатись домашніми засобами, які допоможуть вам усунути прищі, не пересушуючи шкіру:

Яблучний оцет. Змішайте 1 частину яблучного оцту з 3 частинами води. Після вмивання обережно нанесіть цю суміш на шкіру, залиште на 5-20 секунд, а потім ретельно вмийтесь водою.

Маска з кориці та меду. Змішайте 2 столові ложки меду з 1 чайною ложкою кориці, щоб утворилась паста. Вмийтесь, нанесіть маску та залиште її на 15-20 хвилин. Потім вмийтесь водою.

Олія чайного дерева. Змішайте 1 частину олії чайного дерева з 9 частинами води. Нанесіть цю суміш на уражену ділянку. Після цього нанесіть на обличчя зволожуючий крем.

Зелений чай. Вам потрібно заварити зелений чай протягом 3-4 хвилин. Дайте йому охолонути, а потім нанесіть на шкіру. Залиште до висихання, а тоді вмийтесь водою.

Алое. Вичавіть гель з листя алое і нанесіть безпосередньо на шкіру в якості зволожуючого крему. Ви можете робити це 1-2 рази на день.

Риб’ячий жир. Риб’ячий жир містить 2 основні типи жирних кислот омега-3, які мають протизапальні властивості. Це допомагає зменшити ризик появи прищів і прискорює лікування вже існуючих.

Відлущувач з цукру та кокосової олії. Змішайте в рівних пропорціях цукор та кокосову олію. Обережно проскрабуйте цією сумішшю обличчя, а потім вмийтесь. Шкіру потрібно відлущувати регулярно, але не зловживайте – краще обмежитись 1-2 разами на тиждень.

Обирайте продукти з низьким глікемічним індексом. Вживайте більше фруктів, овочів, бобових, горіхів, цільних зерен. Така дієта допоможе вам уникнути зростання рівня інсуліноподібного фактора росту 1, гормону, який пов’язують з виникненням прищів на обличчі.

Скоротіть споживання молочних продуктів. Молочні продукти містять такі гормони, як IGF-1, який має зв’язок із прищами. Тому обмеження споживання молока та молочних продуктів допомагає вилікувати прищі.

Поділись


Новини партнерів