Як лимон та мед допомагають зробити нас гарнішими

Поєднання меду та лимону вважається класичним. Його використовують для лікування застуди, зміцнення імунітету, врешті-решт просто для того, щоб покращити смак чаю та кави без використання рафінованого цукру, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Але така комбінація може застосовуватись не лише в кулінарії. Вона має багато властивостей, які допоможуть вам зробити шкіру та волосся здоровішими та красивішими:

Лікування лупи. Змішайте по ложці меду, лимонного соку та кокосової олії. Помасажуйте шкіру голови з цією сумішшю та змийте через 30 хвилин.

Очищення пор. Наріжте лимон, змішайте його м’якоть з медом та нанесіть на шкіру обличчя. Через кілька застосувань ви помітите, що чорні цятки почали зникати, а шкіра стала рівнішою.

Боротьба з прищами. Ви можете використовувати суміш меду та лимонного соку для точкового лікування прищів. Нанесіть її прямо на прищ та залиште на 15 хвилин. Ви помітите ефект вже після першого застосування.

Освітлення шкіри. Змішайте 2 ч.л. меду з 1 ч.л. лимонного соку. Мед сприяє зволоженню вашої шкіри, тоді як лимонний сік її очищує та освітлює.

Очищення шкіри. Використовуйте сирий мед в якості засобу для очищення шкіри. А поєднання його з невеликою кількістю лимонного соку допоможе запобігти виникненню прищів.

Боротьба із сухістю шкіри. Змішавши мед, лимонний сік та цукор, ви отримаєте прекрасний скраб, який зніме відмерлі клітини шкіри та зробить вашу шкіру гладенькою і зволоженою.

Освітлення шрамів і пігментних плям. Змішайте по столовій ложці меду і лимонного соку, використовуйте їх і якості маски для обличчя, залишаючи на шкірі на 15 хвилин. Така маска допоможе вам освітлити сліди від прищів та пігментні плями, а також зменшить видимість зморшок.

Скрабування губ. Змішайте лимонний сік та мед, нанесіть на губи цю суміш та залиште на 15 хвилин. Це зволожить губи та допоможе видалити відмерлі клітини шкіри, роблячи їх м’якими.

Поділись


Новини партнерів