Експерт розвінчав 3 популярні міфи про ретинол

Ретинол отримав величезну популярність за останній рік. У наші дні він став загальним інгредієнтом продуктів для догляду за шкірою. Можливо, вам вже відомо про переваги ретинолу для вашої шкіри. Це тип вітаміну А, який називають також істинним вітаміном А. Ретинол допомагає контролювати появу вугрів, ознак старіння (тонкі лінії, пігментні плями та зморшки), пошкодження сонцем, нерівномірність текстури шкіри та багато іншого, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Склалось багато міфів навколо ретинолу. Доктор Геєтика Міттал Гупта розповіла про три найпоширеніші з них:

Ретинол висушує шкіру. Поширена думка, що використання ретинолу може зробити шкіру сухою і тонкою. Дерматолог каже, що ретинол не подразнює і не пересушує шкіру.

Ретинол не підходить для чутливої шкіри. Те, що люди з чутливою шкірою не повинні використовувати ретинол – це також міф. Але у цьому випадку ви повинні користуватись ним дуже обережно і лише після консультації з дерматологом.

Ретинол дає миттєві результати. Використовуючи ретинол, ви не одержите вражаючих результатів за одну ніч. Він має накопичувальний ефект, і щоб помітити різницю, вам знадобиться якийсь час.

Також доктор Мітал поділилась кількома порадами, яких варто дотримуватись, якщо користуєтесь ретинолом:

  • Завжди звертайтесь до дерматолога перед тим, як почати застосовувати ретинол. Він допоможе визначити тип вашої шкіри та безпечну кількість ретинолу.
  • Вводьте ретинол у свою рутину з догляду за обличчям повільно. Почніть з використання низьких концентрацій 1-2 рази на тиждень.
  • Поєднуйте ретинол зі зволожуючим кремом. Це допоможе посилити його ефект і позбутись сухості шкіри.
Поділись


Новини партнерів