Експерт розповів, як уникнути появи прищів під маскою

Носіння масок за останній рік стало для нас звичним явищем, адже без них зараз не пускають практично нікуди. Однак, постійне носіння маски на обличчі стало також причиною появи нового виду прищів, які вже встигли охрестити маскне, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Маскне викликане накопиченням бруду та поту під маскою. Хоча маски забезпечують захист від бактерій та вірусів, життєво важливо підтримувати зону контакту маски та обличчя в чистоті та без мікробів.

Маски можуть викликати подразнення шкіри та прищі через тертя та потертості. Дихання через маску затримує вологу на нашій шкірі, що призводить до появи прищів і висипань. “Носіння чистої маски та використання засобу для вмивання обличчя з антибактеріальними властивостями двічі на день, може допомогти уникнути появи прищів”, – сказала доктор Сушрутха К.К.

Ось кілька порад, які допоможуть вам уникнути появи прищів через носіння маски:

Маска має бути чистою. Важливо вчасно міняти маску. Одноразові маски дійсно потрібно носити тільки один раз, багаторазові ж потрібно прати після кожного застосування, оскільки на них накопичується бруд та пил. Повторне використання брудної маски може спричинити подразнення.

Регулярно вмивайтесь. Бажано вмивати обличчя до і після використання маски, щоб переконатися, що на шкірі не накопичуватиметься бруд. Виберіть засіб для обличчя, виготовлений з натуральних інгредієнтів, таких як нім та куркума, який не буде діяти занадто жорстко.  Відомо, що нім бореться з бактеріями, що викликають прищі, тоді як куркума має сильні протизапальні властивості, які допомагають заспокоїти шкіру.

Обмежте використання макіяжу. Велика кількість макіяжу може бути може забивати пори, особливо коли ви носите маску. Мінімальне використання макіяжу може зменшити подразнення шкіри та допоможе масці залишатись чистою довше.

Поділись


Новини партнерів