Які поширені звички можуть викликати появу зморшок та прищів

Поява зморшок на шкірі – це нормальна частина старіння, але не лише воно здатне спричинити її. Зморшки можуть бути викликані також неправильним харчуванням, погано підібраним доглядом за шкірою чи нездоровим способом життя загалом, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька поширених звичок, які прискорюють появу зморшок та інших шкірних проблем:

Вживання нездорової їжі. Більшість нездорових продуктів швидко підвищують рівень цукру у крові і викликають підвищення рівня інсуліну. Побічним ефектом таких гормональних перепадів можуть стати прищі.

Куріння. Куріння не лише зменшує надходження крові до шкіри, а робить нас більш вразливими до дії токсинів, як на шкірі, так і у крові.

Гарячий душ. Гарячий душ може допомогти вам зігрітись і розслабитись після важкого дня, але високі температури можуть пошкоджувати шкіру обличчя, викликаючи сухість і зморшки. Фахівці радять приймати тільки теплий душ.

Вживання алкоголю. Окрім тьмяності шкіри, яку може спричинити зловживання алкоголем, може також виникнути зневоднення та знежирення шкіри, що збільшує ризик появи зморшок.

Використання брудних пензлів для макіяжу. Якщо ви не будете регулярно чистити пензлики та спонжі, це може закінчитись прищами та подразненнями шкіри. У найгіршому випадку використання брудних інструментів для макіяжу може спричинити бактеріальну інфекцію.

Нестача сну. Недосипання може посилити стрес, який в свою чергу прискорює старіння шкіри, викликає появу вугрів і може навіть спричинити псоріаз.

Видавлювання прищів. Вичавлюючи прищі, ви можете проштовхнути їх у глибші шари шкіри. Так бактерії заглиблюються в пори, викликаючи інфекції, посилення прищів і навіть спричиняючи появу рубів.

Постійні телефонні розмови. Дослідження показує, що притискання телефону до щоки може спричинити появу прищів, незалежно від того, очищуєте ви його поверхню, чи ні.

Сон із макіяжем. Для багатьох із нас це звична справа, але не змиваючи макіяж перед сном ви ризикуєте забити пори.

Поділись


Новини партнерів