5 скрабів, які допоможуть вам позбутись целюліту

Ви уникаєте коротких суконь через целюліт? Тут немає чого соромитись. Так звана “апельсинова шкірка” виникає через певний спосіб розподілення жиру під шкірою. З цією проблемою стикається більшість жінок, не лише ті, які мають надмірну вагу, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Деякі домашні засоби можуть ефективніше допомогти вам позбутись целюліту, ніж більшість доступних на ринку продуктів. Ось 5 домашніх скрабів, які допоможуть вам зменшити прояви целюліту:

Скраб з кави та оливкової олії. Кофеїн у каві сприяє розширенню судин, покращуючи тим самим кровообіг. Разом з антиоксидантами, присутніми в каві, це допомагає зробити шкіру рівнішою.

Ось як приготувати цей скраб: змішайте ¼ чашки кави з 2 ст. ложками оливкової олії та 3 ст. ложками гарячої води. Залиште суміш на 10 хвилин, дозволяючи каві вбирати воду. Нанесіть скраб на ділянки з целюлітом і масажуйте протягом 5-10 хвилин круговими рухами. Змийте скраб теплою водою.

Скраб з цукру та кокосової олії. Ми всі знаємо, що кокосова олія чудово підходить для волосся, але вона також може бути дуже корисною для шкіри. Насправді вона може допомогти вам позбутися целюліту. З одного боку, цукор відлущує шкіру, з іншого – кокосова олія її зволожує. Тож це чудова комбінація.

Ось як приготувати цей скраб : Змішайте 6 столових ложок кокосової олії з 3 столовими ложками цукру. Масажуйте зі скрабом шкіру круговими рухами принаймні п’ять хвилин. Змийте його теплою водою.

Скраб з коричневого цукру та морської солі. При місцевому застосуванні, коричневий цукор може допомогти у боротьбі з прищами, розтяжками і навіть целюлітом. Скраб для тіла, який містить коричневий цукор, допомагає зволожувати та освітлювати шкіру. Морська сіль грубого помолу, що містить хлорид натрію та мікроелементи, допомагає зменшити нерівності на шкірі.

Ось як приготувати цей скраб : У мисці змішайте ½ склянки коричневого цукру та ½ склянки морської солі з 2 ст. ложками кунжутної олії. Добре перемішайте. Нанесіть на тіло скраб і круговими рухами помасажуйте шкіру. Залиште його на 5-10 хвилин і змийте теплою водою.

Скраб з гелю алое та олії грейпфрута. Алое має безліч переваг для ваших волосся та шкіри. Вважається, що він має антицелюлітний ефект, оскільки підтягує шкіру і зменшує запалення. Ви можете використовувати його в поєднанні з грейпфрутовою олією, яка містить протеолітичні та протизапальні ферменти, що перешкоджають утворенню жирових клітин.

Ось як приготувати цей скраб: Візьміть гель з одного листка алое вера і додайте його до 2 ст. ложки грейпфрутової олії. Добре перемішайте суміш. Нанесіть скраб на уражену ділянку. Змийте через 10 хвилин.

Скраб з соди та пшеничних висівок. Харчова сода може здаватись дивним компонентом для скрабу, але правда полягає в тому, що цей інгредієнт може посилити кровообіг і тим самим зменшити прояви целюліту. Пшеничні висівки (зовнішня оболонка пшеничного зерна) багаті антиоксидантами і містять селен і вітаміни Е і В. Це робить їх потужним антивіковим компонентом.

Ось як приготувати цей скраб: З’єднайте 2 столові ложки пшеничних висівок з 1 столовою ложкою харчової соди. Додайте до них 1 столову ложку меду і трохи води, щоб вийшла однорідна паста. Ретельно перемішайте всі компоненти і масажуйте скрабом у шкіру протягом 15 хвилин. Змийте скраб теплою водою.

Поділись


Новини партнерів