5 звичок, що посилюють лупу

Наше тіло має свої способи реагувати на різні погодні умови. Взимку воно часто страждає від зневоднення та нестачі вологи через сухе повітря. Організм реагує на них відчуттям сухості шкіри, і особливо шкіри голови, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Хоча проблеми із сухою шкірою та лупою є поширеними, вони можуть приносити багато незручностей, якщо з ними не боротись. Лупа може призвести до свербіння шкіри голови, а також може бути помітною на одязі, псуючи ваш образ.

І хоча сухе холодне повітря може бути причиною появи лупи, деякі наші щоденні звички можуть посилювати її. Ви повинні уникати їх, якщо хочете вирішити цю проблему.

Ось 5 поширених звичок, які можуть посилювати лупу і відчуття сухості:

Енергійне тертя шкіри голови. Ви не позбудетесь лупи, сильно тручи шкіру голови. Більше того, шкіра під волоссям дуже ніжна, сильним тертям ви можете її травмувати. Якщо ви використовуєте для догляду за шкірою голови олії чи інші засоби, втирайте їх не нігтями, а кінчиками пальців. Робіть це повільно і м’яко.

Надто часте миття. Часте миття волосся може призвести до сухості шкіри голови і спричинити появу лупи. Коли ви часто миєте волосся, волосся, як і шкіра голови, знежирюється і втрачає вологу, викликаючи ще більшу сухість.

Використання неправильного шампуню. При використанні шампуню проти лупи,  важливо знати про склад і довгострокові наслідки використання того, що ви наносите на волосся. Рекомендується використовувати тільки продукти, підібрані дерматологом.

Надмірне використання засобів для укладки. Засоби для укладання волосся можуть сильно сушити волосся і шкіру голови через свій хімічний склад. Якщо ви вже маєте лупу, постійне використання таких засобів може її посилити.

Неправильне харчування. Лупа також може посилитися через невдалий вибір їжі та напоїв. Якщо не пити достатньо води та не їсти здорову їжу, шкіра та зокрема шкіра голови стануть надзвичайно сухими, що призведе до свербіння та лупи.

Поділись


Новини партнерів