Які горіхи та сухофрукти допоможуть вам повернути шкірі сяйво

Сухофрукти – це надзвичайно корисні продукти, які сприяють зміцненню загального здоров’я. Якщо у вашій коморі зібрались чималі запаси сухофруктів, саме час почати їх використовувати їх. При чому ви можете не тільки додавати їх до різноманітних страв, а і використовувати для догляду за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось горіхи та сухофрукти можуть допомогти вам зробити вашу шкіру сяючою та бездоганною:

Мигдаль. Цей горіх, як відомо, підсилює природне сяйво вашої шкіри, а також забезпечує її зволоження. Крім того, мигдаль сприяє збільшенню еластичності та запобігає появі дрібних зморшок. Все, що вам потрібно зробити, це замочити 4-5 горіхів мигдалю у воді на ніч. На наступний ранок зніміть з горіхів шкірку, подрібніть мигдаль і поєднайте з розім’ятим з бананом. Використовуйте цю суміш як скраб для обличчя та масажуйте шкіру м’якими круговими рухами. Нехай він залишиться на обличчі на 10-15 хвилин, а потім змийте його водою кімнатної температури.

Волоські горіхи. Волоські горіхи багаті на вітаміни групи B, які запобігають утворенню пігментних плям та дрібних зморшок. З цих горіхів можна приготувати прекрасний відлущувач, який допоможе позбутися відмерлих клітин шкіри. Для приготування такого засобу вам потрібно подрібнити 3-4 волоських горіхи і змішати їх з ложкою меду. Добре перемішайте і нанесіть цю пасту на обличчя. Дайте йому висохнути протягом 15-20 хвилин, а потім змийте його холодною водою. Це допоможе вам позбутись відмерлих клітин шкіри та надлишку шкірного сала.

Родзинки. Родзинки сприяють зволоженню шкіри та допомагають зберегти вологу всередині неї. Ви можете взяти 5-6 родзинок і добре їх розім’яти. Коли ви отримаєте густу пасту, додайте до родзинок 2 ложки молока і ретельно їх змішайте. Нанесіть цю суміш на обличчя та шию. Залиште її на 15 хвилин, а потім змийте водою

Поділись


Новини партнерів