5 найкращих домашніх засобів від прищів

Всі ми хотіли б мати бездоганну шкіру без прищів, але вони все одно з’являються знову і знову. А найгірше те, що вони залишають по собі рубці і червоні сліди, які можуть не зникати багато днів, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots

Звичайно, на ринку існує безліч продуктів, які обіцяють вирішити проблему прищів, та в більшості випадків це лише обіцянки. Тому перед тим, як іти у магазин по черговий крем або лосьйон, спробуйте скористатись натуральними домашніми засобами,

Ось 5 найкращих натуральних засобів для боротьби з прищами:

Алое з лимонним соком. Дослідження, опубліковане в Journal of Dermatological Treatment, опубліковане в 2014 році, свідчить про те, що антибактеріальні властивості алое вера можуть допомогти зменшити кількість бактерій на шкірі. Не кажучи вже про те, що алое вера заспокоює та охолоджує, і таким чином може усунути почервоніння та запалення, викликані прищами.

Змішайте столову ложку гелю алое вера з чайною ложкою лимонного соку. Нанесіть суміш на обличчя і змийте через 15 хвилин.

Дріжджі та йогурт. Якщо у вас жирна шкіра і вас мучать прищі, то дріжджово-йогуртова маска може дати чудові результати. Це ідеальний засіб для захисту від прищів і відновлення сяйва шкіри. Дріжджі допомагають очистити шкіру, і в поєднанні з антибактеріальними властивостями йогурту можуть допомогти зменшити прищі.

Змішайте половину ложки йогурту з половиною ложки сухих дріжджів. Нанесіть суміш на обличчя та шию і залиште на 20 хвилин. Вмийте обличчя теплою водою і нанесіть зволожуючий крем, як зазвичай.

Яблучний оцет і харчова сода. Дослідження, опубліковане в International Journal of Cosmetic Science, вказує на те, що оцтова кислота, молочна кислота, лимонна кислота та бурштинова кислота вбивають P. acnes – бактерії, що викликають вугрі. Гарна новина полягає в тому, що всі вони містяться в яблучному оцті.

Змішайте 1 ч. ложку яблучного оцту і 2 ч. ложки води і 3 ч. ложки харчової соди. Нанесіть суміш точково на прищі, та змийте її теплою водою через 20 хвилин.

Куркума і мед. Всім відомо, що мед – це прекрасний зволожувач шкіри, однак про переваги куркуми у боротьбі з прищами знає не так багато людей. Поліфеноли та куркумін ефективно зменшують запалення та допомагають прискорити загоєння прищів.

Змішайте чайну ложку куркуми з 2 чайними ложками йогурту та чайною ложкою меду. Приготуйте пасту, нанесіть її на шкіру і залиште на 10-12 хвилин.

Яєчний білок. Якщо ви вважаєте, що з яєць можна тільки випікати тістечка, то ви помиляєтесь. Існує маса переваг використання масок для обличчя з яєчного білка. Вони багаті на вітаміни та білки, і допомагають регулювати вироблення шкірного сала, завдяки чому ваша шкіра стає менш жирною. Це суттєво знижує імовірність появи прищів.

Просто збийте 1 яєчний білок, нанесіть його на обличчя і змийте через 15 хвилин.

Поділись


Новини партнерів