5 домашніх засобів, які повернуть блиск вашому волоссю

Ви втомились від сухого та неслухняного волосся і хочете повернути йому блиск? Взимку сухість волосся та шкіри голови – це дуже поширена проблема. Але не варто засмучуватись, адже на допомогу прийдуть доступні натуральні засоби, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось кілька натуральних домашніх засобів, які повернуть вашому волоссю здоровий блиск:

Яєчна маска для волосся: Приготуйте маску для волосся з двома яєчними білками (можна використовувати також 1 яйце, залежно від довжини волосся), 2 ст. ложками сиру, 1 ст. ложкою меду. Нанесіть суміш на шкіру голови і залиште її 20 хвилин. Змийте волосся м’яким шампунем без сульфатів. Білок, вітамін С та зволожуючий ефект меду дуже корисні для вашого сухого, неслухніного волосся. Використовуйте таку маску регулярно двічі на тиждень, щоб побачити різницю на власні очі.

Бананова маска: Вам знадобиться один банан та оливкова олія. Розімніть банан, змішайте компоненти між собою та нанесіть на шкіру голови. Залиште маску приблизно на годину, а тоді змийте. Банани містять калій, який допомагає впоратись із сухістю волосся та посіченими кінчиками, роблячи волосся м’яким та еластичним.

Масаж теплою олією. Нагрійте трохи олії, дайте їй трохи вистигнути і акуратно помасажуйте з нею круговими рухами всю шкіру голови. Потім оберніть навколо голови теплий рушник. Це робить волосся надзвичайно м’якими, допомагає шкірі голови відновити втрачену вологу, олія проникає у волосся і живить його. Такий масаж є такою ж ефективною технікою глибокого кондиціонування.

Желатинова маска: Приготуйте маску з 1 ст. ложки желатину, яблучного оцту, кількох крапель ефірної олії, наприклад трояндової, жасминової, розмаринової чи олії шавлії, і 1 склянки теплої води. Залиште маску на волоссі на 15 хвилин, а потім змийте прохолодною водою. Така маска живитиме волосся, роблячи його гладеньким та шовковистим.

Рицинова олія чи паста з авокадо: Рицинова олія містить жирні кислоти омега-9, які виконують функцію термозахисного засобу. Для збільшення її ефективності ви можете змішати рицинову олію з мигдалевою та додати до них трохи сухих квітів гібіскусу. Вони зміцнюватимуть ваше волосся за допомогою флавоноїдів, вітаміну Е та амінокислот. Також ви можете отримати подібний ефект за допомогою суміші авокадо та яйця.

Поділись


Новини партнерів