4 причини почати використовувати сироватки після 30 років

Сироватки лише нещодавно стали важливою частиною рутини з догляду за шкірою, і ось ринок уже пропонує нам безліч варіантів у всіх цінових категоріях. Та чи варті вони такого галасу, чи можна обійтися самим лише зволожуючим кремом? Частково це правда. Ви цілком можете обійтися без сироватки і забезпечити шкірі необхідне живлення кремом. Однак з віком шкірі потрібно все більше живлення та зволоження, і тут сироватка може стаnи у нагоді, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Простіше кажучи, сироватки для обличчя роблять те, чого ваші зволожувачі не можуть. Молекули в сироватках менші, ніж у вашому звичайному зволожуючому кремі, що допомагає активним речовинам глибше проникати у вашу шкіру і давати кращі результати.

Більше того, коли ваша шкіра починає старіти, їй потрібні поживні речовини – вітаміни та мінерали – щоб вона залишалася сяючою та гладенькою. Для цього потрібні сироватки, оскільки вони забезпечують шкіру такими інгредієнтами, як AHA, вітамін С, ніацинамід та гіалуронова кислота, які відповідають вашим потребам.

Ось 4 переваги введення сироватки у свою рутину з догляду за шкірою:

Вони глибоко зволожують шкіру. Сироватки глибоко проникають у вашу шкіру і забезпечують набагато більше зволоження, ніж ваш зволожуючий крем. Більше того, коли ви старієте, ваша шкіра виробляє менше шкірного сала клітини оновлюються повільніше, що може призвести до сухості шкіри.

Отже, стає важливим живлення шкіри, яке сироватка може легко забезпечити. Виберіть сироватки для обличчя, які містять гіалуронову кислоту, вона допомагає блокувати вологу у вашій шкірі.

Вони допомагають зменшити пори. По мірі того, як ваша шкіра старіє, вона втрачає еластичність, через що пори здаються більшими. Сироватка може зменшити їхню видимість. Більше того, антиоксиданти та активні інгредієнти, що містяться в сироватках, допомагають очистити пори, чого не може звичайний зволожуючий крем. Це допомагає мінімізувати ризик появи прищів.

Якщо розширені і забруднені пори викликають у вас занепокоєння, то спробуйте сироватки, які містять AHA, такі як гліколева кислота або молочна кислота.

Вони роблять шкіру молодшою на вигляд. Більшість сироваток мають високий вміст антиоксидантів, а також інгредієнти на кшталт ретинолу, ренсвератолу і вітаміну С. Вони допомагають боротись з першими ознаками старіння, як заломи та дрібні зморшки. Крім того, ці активні інгредієнти також відновлюють вашу шкіру, роблячи її сяючою.

Вони допомагають зменшити подразнення. Ваша шкіра може подразнюватись з багатьох причин, включаючи вплив погодних умов і алергенів. Не кажучи вже про те, що шкіра в міру старіння стає більш чутливою, що призводить до того, що з почервонінням, свербінням і подразненнями ви стикатиметесь все частіше. У такій ситуації пошкодження шкіри неминучі, а зволожуючого крему недостатньо, щоб йому запобігти.

Шукайте сироватки з інгредієнтами, які одночасно заспокоюють та живлять шкіру, наприклад алое вера, гліцерин та масло ши.

Поділись


Новини партнерів