Як захистити шкіру від тьмяності та пошкоджень

Безліч факторів можуть призвести до того, що шкіра стане тьмяною та пошкодженою. Це може бути нездоровий раціон харчування, неправильний догляд за шкірою, фактори навколишнього середовища, тощо. Для ефективної боротьби з пошкодженнями шкіри ви можете внести прості зміни у свій режим догляду за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось три основні кроки, які потрібно зробити для боротьби з пошкодженнями шкіри:

Використовуйте гарний засіб для вмивання. Дуже важливо використовувати хороший засіб для очищення обличчя, яке підходить вашій шкірі. Якщо у вас суха шкіра, тоді ви використовуєте м’який засіб для вмивання, призначений для сухої шкіри, щоб не сильно зневоднювати її. Якщо у вас жирна шкіра, використовуйте засіб з вмістом гліколевої або саліцилової кислоти, щоб він видалив надлишки жиру.

Після вмивання використовуйте зволожуючий крем. Зволожуючий крем повинні використовувати всі. Багато людей вважають, що зволожувачі не потрібні людям з жирною шкірою, але це не відповідає дійсності. Якщо у вас суха шкіра, ви повинні використовувати крем, який забезпечує сильне зволоження, але якщо у вас жирна шкіра, варто підібрати легкий крем, який швидко поглинається. Якщо у вас комбінована шкіра, важливо приділити більше уваги сухим ділянкам шкіри.

Використовуйте сонцезахисний крем. Використання засобу з SPF – це найкраще, що ви можете зробити для захисту своєї шкіри. Його потрібно нанести за 20 хвилин до виходу на сонце і повторно наносити кожні 2-3 години. Багато людей відчувають, що від сонцезахисного крему шкіра стає жирною. Цю проблему можна вирішити за допомогою засобу з матувальним ефектом або використання прозорої пудри. Сонцезахисний крем потрібно використовувати навіть тоді, коли надворі хмарно.

Щодо нічного крему для обличчя, краще, щоб вам допоміг його підібрати дерматолог. Багато нічних кремів можуть бути занадто густими, і їх використання може призвести до появи призів, залежно від типу вашої шкіри. Якщо у вас чутлива і схильна до вугрів шкіра, замість нічного крему ви можете скористатись зволожувальною сироваткою або кремом з вітаміном С.

Це найпростіші кроки, яких ви можете вжити, щоб захистити шкіру від пошкоджень та зберегти її сяйво.

Поділись


Новини партнерів