4 домашні засоби проти чорних цяток та прищів

Як би ми не доглядали за своєю шкірою, час від часу нам все одно надокучають прищі. Вони з’являються через закупорені жиром та брудом пори, пише Жіночий світ.

Шкірний жир та пил з повітря поступово накопичуються в порах, призводячи до утворення чорних цяток. Поки що вони не болять і загалом не приносять дискомфорту, на відміну від вугрів вони виглядають просто як плямки на шкірі. Та вони погіршують тон шкіри, тому важливо боротись з ними своєчасно.

Найкраще боротись із прищами та чорними цятками безпечними природними засобами. Ось 4 натуральні засоби, які допоможуть вам усунути чорні цятки і покращити стан шкіри:

Зелений чай. Зелений чай – це не лише корисний напій, а і прекрасний тонік для шкіри, який допоможе вам очистити та звузити пори. Просто щодня наносьте його на ділянку, уражену прищами та чорними цятками, і дуже скоро ви побачите результат. Залийте окропом пакетик з чаєм, дайте йому охолонути та використовуйте вміст пакетика в якості маски.

Харчова сода. Це чудовий відлущувач, якому вдається ефективно видаляти бруд з пор шкіри. Змішайте половину чайної ложки харчової соди з однією чайною ложкою води, щоб вийшла паста. Нанесіть цю пасту на потрібну ділянку. Далі зачекайте 5-10 хвилин. Змийте пасту, використовуючи холодну воду. Використовуйте цей метод раз на тиждень.

Мед. Мед часто використовується для приготування домашніх косметичних засобів, адже має антибактеріальні та відлущуючі властивості. Тому він не лише видаляє бруд та відмерлі клітини шкіри, а ще й бореться з бактеріями, що викликають запалення. Тому він дуже ефективний у боротьбі з прищами. Розпарте шкіру, потримавши обличчя над гарячою водою, а потім нанесіть мед і накрийте папером. Дайте меду висохнути, а потім зніміть папір.

Олія чайного дерева. Олія чайного дерева відома своїми антибактеріальними властивостями. Вона корисна як для лікування вугрів, так і для запобігання їхній появі. Однак, з нею потрібно бути обережними. Обов’язково додавайте до неї олію-носій, щоб вона не пошкодила вашу шкіру. Використовуйте цей засіб тричі на тиждень.

Поділись


Новини партнерів