5 домашніх масок, які позбавлять вас слідів від прищів

Якщо ви колись боролися з вуграми, то знаєте, як важко позбутись шрамів від них. Інколи вони на стільки псують вигляд нашої шкіри, що люди замислюються, що гірше – мати прищі, чи шрами, які залишаються після спроб їх вивести, пише Жіночий світ з посиланням на Swirlster.

Існують різні способи знебарвлення таких рубців, наприклад, для цього випускають спеціальні креми. Та не всі вони працюють, а часто вони містять велику кількість синтетичних речовин, які можуть нашкодити вашій шкірі. Натомість ви можете спробувати декілька натуральних засобів з інгредієнтів, які є у вас вдома:

Нут з куркумою. Нут потрібно перемолоти на борошно. Таку маску індійські жінки століттями використовували, щоб зробити шкіру бездоганною. Змішайте столову ложку нутового борошна зі столовою ложкою куркуми. Додайте до цієї суміші воду чи трояндову воду, щоб утворилась паста. Потім нанесіть маску на обличчя і змийте через 15 хвилин.

Яблучний оцет з зеленим чаєм. Яблучний оцет містить  альфа-гідроксильну кислоту, яка розчиняє відмерлі клітини шкіри. Також він відновлює природний рН шкіри та висвітлює пігментні плями і сліди від прищів. З іншого боку, зелений чай має протизапальні властивості, які допомагають зменшити почервоніння на місці вугрів та їх набряклість. Налийте в миску 2 ст. л. яблучного оцту та з ст. л. охолодженого зеленого чаю. Додайте до них столову ложку меду і ретельно все перемішайте. Нанесіть маску на обличчя за допомогою ватного диска і залиште на 10 хвилин. Її потрібно використовувати двічі на день протягом 2 тижнів.

Мед та кориця. Мед зволожує та пом’якшує шкіру, тоді як кориця має протизапальні та антибактеріальні властивості. Додайте чайну ложку порошку кориці до 2-3 чайних ложок меду в мисці і ретельно перемішайте.  Нанесіть маску на обличчя і обережно масажуйте його протягом 10-12 хвилин. Потім вмийтесь теплою водою і нанесіть свій звичайний тонік.

Гель алое та зелений чай. Гель алое прекрасно підходить для догляду за шкірою, особливо схильною до вугрів. Змішайте столову ложку гелю алое, чайну ложку куркуми та 2 столові ложки охолодженого зеленого чаю. Добре все змішайте, нанесіть на шкіру та залиште приблизно на 15 хвилин. Куркума – це натуральний відбілювач, який миттєво зменшує почервоніння і надає шкірі природного сяйва.

Апельсинова цедра і молоко. Цедра апельсина містить ретинол, який сприяє відновленню шкіри та зменшує рубці від прищів. Змішайте одну 1 ст. л. меленої сушеної апельсинової цедри та одну чайну ложку молока, щоб утворилась паста. Залиште її на обличчі на 10 хвилин. Використовуйте таку маску двічі на тиждень.

Поділись


Новини партнерів