Як олія зародків пшениці може зміцнити здоров’я волосся та шкіри

Найчастіше олію зародків пшениці використовують як заправку для салату. Але вона також може стати частиною вашого звичного режиму з догляду за шкірою та волоссям, адже вона багата на різноманітні поживні речовини. Тому вона може вирішити цілий ряд дерматологічних проблем, починаючи від вугрів і закінчуючи сухістю шкіри, пише Жіночий світ.

Олія зародків пшениці має протизапальні властивості, які допомагають заспокоїти та зменшити почервоніння і подразнення шкіри. Вона також має антиоксидантні та антивікові властивості. Отже, вона може нейтралізувати вільні радикали, які спричиняють пошкодження шкіри та появу зморшок.

Це допомагає відновити клітини шкіри та сприяє утворенню нових. Олія зародків пшениці також заспокоює, відновлює шкіру, надає їй рівномірного тону та запобігає випаданню волосся. Вона також допомагає зробити шкіру гладенькою і м’якою, волосся – блискучим та шовковистим.

Існує декілька способів використання олії зародків пшениці. Можна використовувати її вдома, до різноманітних масок для обличчя. Антиоксидантні властивості цієї олії посилюються, якщо змішувати її з алое або вітаміном С. Для освітлення пігментних плям ви можете змішати олію зародків пшениці з олією жожоба.

Щоб зменшити втрату волосся та посилити його ріст, олію зародків пшениці можна додати у ваш звичайний шампунь або кондиціонер, або ж поєднати з більш легкими оліями, як кокосова олія чи олія виноградних кісточок.

Поділись


Новини партнерів