5 вагомих причин використовувати ваніль для догляду за шкірою

Всі ми любимо ваніль, чи не так? Її аромат допомагає розслабитись і заспокоїтись, особливо у лосьйоні для тіла. Але чи знаєте ви, що ваніль може зробити для вашої шкіри значно більше, ніж просто змусити її добре пахнути? Якщо ви включите екстракт ванілі у свою рутину з догляду за шкірою, то зможете отримати цілий ряд переваг, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дерматолог, засновник та директор клініки ILAMED Аджай Рана назвав 5 причин використовувати для догляду за шкірою екстракт ванілі:

Ваніль допомагає боротись із прищами та шрамами від них. За словами доктора Рана, екстракт ванілі має антибактеріальні та антиоксидантні властивості, які запобігають появі прищів, допомагають зменшити подразнення та почервоніння. Це робить його ідеальним засобом проти вугрів.

Ваніль допомагає лікувати опіки. Екстракт ванілі – це один з найкращих засобів, які допомагають загоїти опіки, рани та порізи. Однак перед нанесення його на пошкоджену шкіру варто проконсультуватись з фахівцем.

Ваніль уповільнює старіння шкіри. Ніхто не хоче бачити на своєму обличчі зморшки та заломи. Щоденне використання екстракту ванілі може допомогти вирішити цю проблему. Річ у тім, що ваніль дуже багата на антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали. Це нестабільні молекули, що можуть пошкоджувати клітини шкіри. Ваніль уповільнює появу ознак старіння, таких як дрібні зморшки, пігментні плями і втрата пружності шкіри.

Ваніль покращує текстуру шкіри. З віком шкіра втрачає гладкість та стає тьмяною. Екстракт ванілі дозволяє зменшити подразнення, усунути тьмяність та значно покращує текстуру шкіри.

Ваніль повертає шкірі сяйво. Забруднення, пил та погане харчування – це найбільші вороги вашої шкіри. Але присутність у ванілі таких вітамінів групи В, як ніацин, тіамін, В6 та пантотенова кислота, допомагає їй боротись з негативним впливом цих факторів на шкіру. А антиоксиданти, що містяться у ванільному екстракті, допомагають захистити шкіру від пошкоджень, спричинених забруднювачами навколишнього середовища та токсинами.

Та навіть така корисна речовина не може підходити всім. Доктор Рана застерігає, щоб екстракт ванілі не використовували люди з дуже чутливою шкірою та люди, які часто страждають на головний біль та безсоння.

Потрібно також знати міру, надлишок ванільного екстракту може викликати подразнення та свербіж.

Поділись


Новини партнерів