5 причин використовувати кокосову олію для догляду за волоссям

Кокосова олія, яку отримують з кокосових горіхів – це абсолютно натуральний та дуже корисний продукт для вашого волосся. Тому її так часто використовують не лише для приготування їжі, але і для виготовлення косметики. Причина такої популярності кокосової олії полягає у високому вмісті ненасичених жирів, мінералів та поліфенолів, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Оскільки кокосова олія дуже жирна, вживати її в їжу у великих кількостях – це не найкраща ідея. Але саме завдяки високому вмісту лауринової кислоти кокосова олія є справді корисною для ваших волосся і шкіри. Ось кілька переваг, які ви можете одержати, використовуючи кокосову олію на волоссі та шкірі голови:

Посилення росту волосся. Кокосова олія не тільки живить шкіру голови, а і допомагає очистити волосяні фолікули від накопичень бруду та шкірного сала, а також проникає у кутикулу волосся. Це робить волосся більш здоровим і прискорює його ріст. Для цього достатньо раз на місяць робити маску для волосся та шкіри голови з кокосовою олією.

Захист від лупи. Регулярне нанесення кокосової олії на шкіру голови допомагає її зволожити, що дуже важливо при боротьбі з лупою. Також кокосова олія має протигрибкові властивості, які допоможуть вам уникнути інфекцій шкіри голови. Найкраще залишити кокосову олію на шкірі голови на ніч, та це може бути незручно. Натомість ви можете нанести її приблизно за годину до того, як будете мити голову, цього достатньо, щоб відчути корисний ефект.

Усунення посічених кінчиків. Дослідження показують, що кокосова олія поглинається волоссям краще, ніж будь-яка інша, що дозволяє зміцнити його, усунути ламкість та посічені кінчики. Деякі дослідження навіть показують, що регулярне застосування кокосової олії в якості кондиціонера сприяє збільшенню кількості білка у волоссі, що суттєво зменшує ризик появи посічених кінчиків.

Запобігання пошкодженням. Спека, холод, фарбування та забруднене повітря можуть згубно впливати на наше волосся. Жирні кислоти з кокосової олії допомагають їм протистояти, А якщо ви зробите з кокосової олії маску з день до фарбування волосся, то можете навіть захистити його від шкідливих хімікатів, що містяться у фарбі. Регулярне використання кокосової олії також допомагає випрямити волосся.

Знищення паразитів. З вошами стикались практично всі, особливо у дитячих колективах. Коли хтось із родини має вошей, їх поширення на інших членів сім’ї – це лише питання часу. Для боротьби з цими паразитами часто застосовують агресивні засоби, які пошкоджують волосся та шкіру голови. Кокосова олія є чудовою альтернативою цим засобам.

Поділись


Новини партнерів