4 домашні засоби, які допоможуть позбутись тріщин на п’ятах

Ми звикли доглядати за шкірою обличчя та тіла, але шкіра стоп, яка приймає на себе основний удар спеки та холоду, часто залишається обділеною увагою. Тривале стояння, неправильно підібране взуття і навіть використання жорсткого мила можуть стати причиною сухості та розтріскування шкіри стоп, особливо на п’ятах. Такі тріщини не лише непривабливо виглядають та викликають дискомфорт, а і можуть кровоточити та збільшують ризик виникнення шкірних інфекцій, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

На щастя, боротись із сухістю шкіри на п’ятах, якщо вона не викликана яким-небудь хронічним захворюванням, доволі просто. Допомогти вам у цьому можуть прості домашні засоби:

Замочування у теплій воді. Найпростіший та найефективніший спосіб боротьби з сухою шкірою на п’ятах – це замочувати їх у теплій воді. Це допомагає пом’якшити шкіру і полегшує видалення її відмерлих клітин. Просто налийте у миску теплої води і опустіть у неї ноги на 10-20 хвилин. Після цього скористайтесь пемзою чи жорсткою мочалкою для видалення відмерлої шкіри. Потім просушіть ноги і нанесіть на них товстий шар зволожуючого крему.

Гліцерин і трояндова вода. Фахівці стверджують, що гліцерин допомагає зволожити шкіру та затримати вологу всередині неї. Вам потрібно змішати 1 ложку гліцерину з 1 ложкою трояндової води, щоб гліцерин не витягав вологу з глибоких шарів шкіри для зволоження верхніх. Нанесіть цю суміш на чисту та суху шкіру стоп кінчиками пальців та змийте холодною водою через 3-5 хвилин.

Мед та алое. Мед має антибактеріальні і протизапальні властивості, а також сприяє пришвидшенню загоєння ран. Алое ж чудово зволожує шкіру. Щоб приготувати домашній засіб проти сухості та розтріскування п’ят, змішайте в рівній пропорції гель з листя алое та мед. Нанесіть на суху ділянку товстий шар цієї суміші, ретельно вимивши перед цим ноги. Приблизно через 5 хвилин змийте засіб водою кімнатної температури та нанесіть зволожувальний крем.

Кокосова олія. Кокосова олія – це популярний засіб, який зволожує шкіру, відновлює її природній захисний бар’єр та сприяє швидшому загоєнню ран. Для цього потрібно вимити та просушити ноги. Обережно нанесіть на сухі ділянки на стопах кокосову олію та масажуйте їх, доки олія не вбереться. Потім надягніть пару бавовняних шкарпеток. Змивати олію не потрібно.

Поділись


Новини партнерів