5 міфів про тоніки для обличчя

У наш час тоніки не викликають почервоніння та відчуття стягнутості шкіри. Насправді, більшість сучасних тоніків не містить спирту, натомість вони включають інгредієнти, які вирівнюють та заспокоюють шкіру, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька міфів про тоніки, які вже давно пора розвінчати:

Всі тоніки сушать шкіру. Якщо ви оберете тонік, що не містить спирту, він буде зволожувати шкіру. У наш час на ринку є величезна кількість продуктів на будь-який смак. Якщо ви звикли використовувати тоніки, які через спирт висушують шкіру, викликають стягнутість чи навіть печіння, а також порушують природний рН шкіри, в довгостроковій перспективі це може спричинити надмірну жирність шкіри. Адже вона намагатиметься компенсувати брак зволоження. Тому підберіть делікатний  зволожуючий тонік.

Ви можете зняти косметику за допомогою тоніка. Тоніки просто не призначені для того, щоб знімати макіяж. Нанесення тоніку – це проміжний крок у догляді за шкірою між очищенням та нанесенням сироватки чи іншого зволожувального засобу. Тонік видаляє залишки жиру чи бруду, з якими не впорався засіб для вмивання, а також тонізує шкіру. Тому не варто намагатись використовувати його, як альтернативу засобам для очищення обличчя.

Тоніки з кислотами – це жорсткі засоби, які пошкоджують шкіру. Тоніки можуть бути безпечними та ефективними засобами для видалення відмерлих клітин шкіри, не викликаю.чи запалення. Вони набагато делікатніші, ніж абразивні скраби, оскільки проводять ніжний хімічний пілінг. Тоніки з саліциловою або гліколевою кислотою можуть творити справжні дива, якщо у вас жирна шкіра, тоді як для сухої і чутливої краще підійдуть засоби з молочною кислотою.

Тоніки звужують пори. Пори не схожі на двері, які можна відкрити чи закрити, зменшити їх розмір і помітність практично неможливо. Однак, пори можуть розширитись, якщо вони забиті брудом та мертвими клітинами шкіри. Тому чисті пори виглядають візуально меншими. І саме тут тоніки на основі кислот вам допомагають, оскільки вони допомагають очистити пори та стимулюють відновлення клітин.

Тоніки не можна використовувати на чутливій шкірі. Тоніки – це легкі засоби, які проникають у шкіру, що робить їх по-справжньому ефективними. Якщо у вас чутлива шкіра, зверніть увагу на тоніки, що містять заспокійливі інгредієнти, як ромашка, пантенол, гліцерин, алое та троянду.

Поділись


Новини партнерів