5 натуральних засобів для зволоження шкіри в зимовий сезон

Зволоження – це одна з головних умов гарної та здорової шкіри. Взимку воно особливо важливе, оскільки сухе та холодне повітря висушує шкіру надзвичайно швидко, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Якщо ви вважаєте, що зимовий догляд за обличчям вимагає дорогих зволожуючих засобів, ви помиляєтесь. Ви можете скористатись натуральними засобами, які для використовувались захисту шкіри від сухості століттями.

Однак, не всі вони можуть використовуватись в зимовий сезон. Не варто користуватись в холодну погоду рисовим чи нутовим борошном, лимонним соком, огірками чи картоплею. Краще забезпечити шкірі зволоження зсередини, вживаючи більше води, супів і бульйонів.

Ось також кілька натуральних засобів, якими можна зволожити шкіру в холодну погоду:

Топлене масло. Жирні кислоти, які містяться в топленому маслі, не тільки глибоко зволожують шкіру, але й допомагають їй зберігати м’якість і еластичність. Ви можете нанести топлене масло безпосередньо на обличчя та тіло, щоб зробити шкіру зволоженою та сяючою.

Свіжі вершки. Вершки чудово зволожують шкіру, а також вирівнюють її тон. Ви можете додати до них й інші інгредієнти, які мають корисні для шкіри властивості, як куркума, щоб зробити їх ще ефективнішими.

Куркума. Куркума – це спеція, яка має протигрибкові, протизапальні та антибактеріальні властивості. Вона заспокоює шкіру та чудово її зволожує. Ви можете змішувати мелену куркуму з молоком, сметаною чи вершками, а потім нанести цю суміш безпосередньо на обличчя.

Мед. Мед також має антибактеріальні властивості, при цьому очищуючи пори за забезпечуючи шкірі глибоке зволоження. Відомо, що сирий мед може допомогти уникнути шкірних проблем, які часто загострюються в зимовий період.

Кокосова олія. Як і топлене масло, кокосова олія також містить жирні кислоти, що зволожують шкіру. Крім того, у неї є антибактеріальні та протигрибкові властивості, які можуть допомогти зберегти шкіру м’якою та чистою протягом всієї зими.

Поділись


Новини партнерів