5 перцевих скрабів для краси та здоров’я вашої шкіри

Перець може бути далеко не першим продуктом, що спадає на думку, коли ми говоримо про догляд за шкірою, однак це ніяк не змінює того, що він чудово працює. Ця популярна спеція містить сполуки, які можуть зробити вашу шкіру гладкою та ніжною, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Перець містить монотерпени, залізо, калій, кальцій, магній, марганець, цинк, хром, вітаміни А, С і К, які роблять вашу шкіру більш молодою на вигляд.

Дуже важливо регулярно проводити пілінг, аби позбутись відмерлих частинок шкіри. Це потрібно робити принаймні раз на тиждень, щоб мертві клітини шкіри не закупорювали пори та не робили ваше обличчя тьмяним.

Доктор Рінкі Капур пропонує скористатись такими варіантами домашнього скрабу з перцем для вирішення різних проблем зі шкірою:

Скраб проти прищів. “Перець має антибактеріальні, антиоксидантні та протизапальні властивості, які допомагають боротися з прищами на шкірі”, – каже доктор Капур. Змішайте трохи меленого перцю з трояндовою водою і нанесіть цю суміш прямо на прищі. Однак не варто терти шкіру надто інтенсивно. Потім залиште скраб на обличчі на 5 хвилин і вмийтесь.

Скраб для очищення шкіри. Скраби з перцем видаляють мертві клітини шкіри, допомагають позбутись чорних цяток, очищують пори та освітлюють пігментні плями. Потрібно змішати 1/2 столової ложки меленого перцю зі 1 столовою ложкою свіжого йогурту. Поскрабуйте ним шкіру і залиште на 20 хвилин. Потім змийте водою.

Антивіковий скраб. “Перець має здатність боротися із вільними радикалами та допомагає збільшити надходження кисню до шкіри, зменшуючи таким чином ознаки старіння, такі як втрата пружності шкіри, заломи та зморшки”, – пояснює доктор Капур. Візьміть 1/2 столової ложки меленого перцю, додайте до неї дрібку куркуми та кілька крапель води, що утворилась паста. Рівномірно нанесіть її на обличчя і помасажуйте його. Залиште суміш приблизно на 10 хвилин, а потім змийте теплою водою. Використовуйте цей скраб двічі на день для кращих результатів.

Скраб для освітлення і вирівнювання тону шкіри. Перець може допомогти вам вирівняти тон шкіри, зробивши її більш здоровою та сяючою. Просто змішайте чорний перець з лимонним соком, щоб утворилась густа паста, і використовуйте цей скраб двічі на тиждень.

Однак, доктор Капур застерігає від нанесення перцевих скрабів одразу на обличчя. Спочатку перевірте реакцію вашої шкіри на нього на внутрішній стороні ліктя. Якщо після змивання скрабу ви відчуваєте печіння, прикладіть до шкіри лід.

Поділись


Новини партнерів