6 порад для догляду за волоссям в холодну пору року

Оскільки температура повітря знижується з кожним днем, ваші розпорядок дня, раціон та рутина з догляду за собою потребують певних змін. Холодне сухе повітря може вкрай негативно позначитись на стані вашого волосся. Багато людей помічають, що взимку воно стає неслухняним, сухим, а також що у них з’являється лупа, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Зима невблаганно наближається, тому варто взяти на озброєння кілька порад, які допоможуть вам підготувати своє волосся до холодів:

Не забувайте про зволоження. Сухе зимове повітря може спричинити багато проблем із волоссям. Тому вам потрібно приділити більше уваги зволоженню волосся та шкіри голови. Використовуйте маски для волосся. Їх можна купити у крамницях чи приготувати вдома з натуральних продуктів.

Використовуйте кондиціонер. Багато людей не користуються кондиціонером для волосся, і абсолютно дарма. Взимку ним потрібно користуватись під час кожного миття волосся, що воно залишалось гладеньким.

Не користуйтесь гарячою водою. Переконайтесь, що вода не надто гаряча і не дуже холодна. Для миття голови найкраще підходить тепла вода, вона дозволяє уникнути зайвих пошкоджень.

Подбайте про живлення шкіри голови. Час від часу масажуйте шкіру голови з натуральними оліями. Наносьте також спеціальні олійки на волосся, розподіляючи їх по всій довжині. Це забезпечить волоссю та шкірі голови необхідне живлення.

Позбудьтеся лупи. Лупа – це поширена проблема, особливо в холодний сезон. Вам допоможуть впоратись з нею кокосова олія та олія чайного дерева.

Пийте достатньо води. Вода необхідна для нормального функціонування органів і систем нашого тіла, а також для покращення стану шкіри та волосся. Без належної кількості вологи вони стануть схильними до сухості та подразнень.

Рідше нагрівайте волосся. Фен, плойки та випрямлячі сильно сушать і пошкоджують, а також збільшують його випадання. Рекомендується мінімізувати їх використання, щоб уникнути пошкоджень.

Поділись


Новини партнерів