6 кроків для догляду за сухою шкірою в зимовий сезон

По мірі того, як температура на вулиці знижується, наша шкіра зазвичай стає більш сухою. Коли ваша шкіра пересушена, ви можете відчувати свербіж, стягнутість, а також помітити, що зморшки стали більш глибокими та помітними. Якщо в холодний сезон ваша шкіра часто страждає від сухості, їй потрібен додатковий догляд, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось, як ви можете забезпечити своїй шкірі краще зволоження восени та взимку:

Використовуйте м’який засіб для вмивання. Жорсткі засоби для вмивання можуть змити зі шкіри природні олії, які захищають її від пересихання. Тому намагайтесь для очищення обличчя та тіла використовувати м’які засоби, які не знежирюють шкіру занадто сильно.

Зволожуйте шкіру відразу після очищення. Після того, як ви вмились, переконайтесь, що ви зволожите свою шкіру якнайшвидше. Використовуйте крем або лосьйон із зволожуючими інгредієнтами, такими як гліцерин та масло ши.

Використовуйте сироватку. Якщо шкіра на вашому обличчі дуже суха, нанесення зволожуючої сироватки перед кремом може допомогти вам покращити її стан. Для покращення результатів сироватку можна застосовувати двічі на день – зранку та ввечері.

Не забувайте про відлущення. Обов’язково раз на тиждень використовуйте скраб або пілінг. Виберіть живильні скраби, які не будуть сильно пошкоджувати шкіру. Це допоможе вам видалити відмерлі клітини шкіри, які заважають поглинанню крему.

Використовуйте на ніч більш важкий крем. Якщо ви помітили, що ваша шкіра стала сухішою, ніж зазвичай, намагайтесь використовувати більш густий крем увечері. Підберіть засіб з некомедогенними компонентами, наприклад з оливою та гілауроновою кислотою, які зроблять вашу шкіру еластичною, але не збільшать вироблення шкірного сала.

Уникайте гарячого душу. Замість того, щоб приймати гарячий душ, прийміть теплий. Гаряча вода може сушити шкіру, викликаючи лущення і свербіння.

Поділись


Новини партнерів