5 порад для відновлення пошкодженого волосся

Випаданню та пошкодженню волосся можуть сприяти декілька факторів. Вплив сонячних променів, брудне повітря, застосування шкідливої косметики, постійне використання фену та плойки, неправильне харчування – все це може бути причиною того, що ваше волосся втратило блиск та здоровий вигляд, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Допомогти у відновленні волосся можуть здорове харчування, правильно підібраний режим догляду та відмова від шкідливих звичок. Це зміцнює ваші фолікули волосся і сприяє його росту.

Ось кілька дієвих порад, які допоможуть вам відновити пошкоджене волосся:

Обирайте правильні засоби для догляду. З продуктами, які ви використовуєте на вашому волоссі, потрібно бути дуже обережними. Якщо косметика, яку ви придбали, не допомагає усунути пошкодження або спричиняє появу нових, варто її замінити. Засоби для волосся потрібно підбирати відповідно до його типу.

Дотримуйтесь здорового режиму догляду за волоссям. Використовуйте олію для волосся та кондиціонер. Не потрібно мити голову кожного дня. Давайте волоссю висохнути самостійно після миття, не користуйтесь феном надто часто. Також не варто розчісувати мокре волосся, щоб уникнути пошкодження.

Дотримуйтесь здорового харчування. Для росту волосся потрібно багато поживних речовин. Шпинат, яйця, ягоди, горіхи, насіння та соя – це кілька варіантів корисних для волосся продуктів харчування, які ви можете додати у свій раціон.

Використовуйте домашні маски. Готуйте домашні маски з натуральних інгредієнтів. Вони краще живитимуть волосся і допоможуть вам у боротьбі з пошкодженнями, сухістю, ламкістю, тощо. Спробуйте маски з медом, яйцем, пажитником, алое вера та іншими природними засобами для зміцнення здоров’я волосся та шкіри голови.

Уникайте подальших пошкоджень. Якщо ваше волосся вже пошкоджене, не потрібно дозволяти, щоб воно пошкоджувалось ще більше. Намагайтесь прикривати його, щоб уникнути надмірного впливу УФ-випромінювання. Обмежте використання фену, випрямлячів та плойок, а також не використовуйте фарби, які містять дуже агресивні компоненти.

Поділись


Новини партнерів