4 способи отримати ідеальну шкіру за допомогою куркуми

Куркума не лише може надати вашим стравам аромату та апетитного кольору, а і значно покращити стан нашої шкіри. Багата на антиоксиданти, куркума ефективно бореться із запаленням та повертає шкірі природне сяйво, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Куркуму можна по-різному використовувати для того, щоб зробити шкіру більш здоровою та красивою. Перш за все, ви можете просто додавати її до своїх страв та напоїв. Але куркуму також можна наносити прямо на обличчя.

Ось 4 способи використання куркуми для щоденного догляду за шкірою:

Додавайте куркуму у зволожуючий крем. Просто додайте трохи меленої куркуми у свій крем, яким ви користуєтесь щодня, і ви дуже скоро помітите різницю. Куркума допоможе освітлити пігментні плями, зменшити запалення та покращити здоров’я шкіри.

Наносьте куркуму на губи. Візьміть трохи куркуми та змішайте зі своїм звичайним бальзамом для губ чи вазеліном. Це допоможе пом’якшити шкіру на них та зробить її більш еластичною. Особливо це важливо взимку, коли через вітер та холод губи стають сухими і починають розтріскуватись.

Приготуйте маску з куркумою. Серед індійських знаменитостей особливо популярними є маски з куркумою. Зокрема, маска, яка включає нутове борошно, лимонний сік, йогурт або молоко та, звичайно ж, куркуму. Але ви можете знайти й інші рецепти домашніх масок з куркумою. Вони допоможуть вам покращити текстуру шкіри та усунути прищі.

Наносьте куркуму під очі, щоб позбутись темних кіл. Якщо ви недосипаєте або стикаєтесь з темними колами та набряками під очима з інших причин, варто спробувати куркуму. Просто змішайте її з вашою улюбленою ефірною олією (не забувайте розбавити її перед цим олією носієм, наприклад, соняшниковою чи оливковою) та нанесіть цю суміш під очі на кілька хвилин.

Поділись


Новини партнерів