5 способів позбутись слідів від прищів

Час від часу всі стикаються з несподіваними висипаннями та прищами. Але коли після них на шкірі залишаються сліди, це дуже дратує. Сліди від прищів можуть залишитись, якщо прищі з’являються на нижніх шарах шкіри та пошкоджують тканини, які знаходяться під нею. За словами дерматолога Кіран Лохії, поява таких пошкоджень зумовлена нестачею колагену під час загоювання прищів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Щоб позбутись рубців від прищів, доктор Лохія рекомендує такі способи:

Уникайте ретинолових лосьйонів, засобів з пептидами та кремнієм. Вона сприяють руйнуванню колагену та можуть посилити набрякання враженої ділянки шкіри.

Альфа-гідроксикислоти, які часто містяться у продуктах, призначених для боротьби з прищами та вуграми, можуть допомогти очистити пори та видалити відмерлі частинки шкіри. Разом з тим, вони допомагають зробити прищі менш помітними.

Дослідження показали, що використання пілінгу на основі молочної кислоти може поліпшити текстуру і зовнішній вигляд шкіри, а також ослабити її пігментацію. Крім того, молочна кислота може освітлити шрами від прищів. Існують маса сироваток, масок та засобів для пілінгу з молочною кислотою, якими ви можете скористатись. Розчин яблучного оцту, змішаний з природною молочною кислотою, теж може використовуватись в якості тоніка для зменшення рубців від прищів.

Саліцилова кислота допомагає теж очистити пори і зменшити набряки та почервоніння. Засоби для очищення шкіри з саліциловою кислотою відлущують шкіру природним шляхом, а також можуть бути ефективним засобом для лікування рубців від прищів.

Також не варто забувати використовувати сонцезахисний крем. Під впливом сонячних променів шрами можуть ставати темнішими, що робить їх більш помітними.

Поділись


Новини партнерів