Як кава може захистити вас від передчасного старіння

Якщо ви не можете уявити свого дня без чашки ароматної міцної кави, то для вас є гарна новина. Кава – це не тільки смачний напій, що допомагає нам збадьоритись, а і джерело багатьох важливих для здоров’я сполук. Кава продемонструвала багато корисних властивостей, від заспокоєння нервів до допомоги у схудненні. А одне дослідження показало, що вона навіть має антивікову дію, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Японське дослідження, опубліковане у The International Society of Dermatology в 2014 році показало, що споживання кави та інших джерел поліфенолів допомогло зменшити кількість пігментних плям на обличчі жінок середнього віку. Це доводить, що кава може захистити людську шкіру від фотостаріння, а поліфеноли, в тому числі хлорогенова кислота, можуть запобігти гіперпігментації. Мелену каву можна використовувати, як природний засіб для освітлення шкіри.

Кава – це одне з найпотужніших джерел поліфенолів та інших антиоксидантів, які добре себе показали в якості інгредієнта антивікових засобів. Ви можете щодня випивати чашку кави, а гущу наносити на обличчя.

За словами фахівців, кава має також протимікробні властивості. Таким чином, вона може захистити шкіру не тільки від впливу вільних радикалів та ультрафіолетового світла, а і від шкідливих мікроорганізмів, які можуть спричиняти запалення.

Зараз існують цілі бренди, які спеціалізуються на виготовленні засобів для шкіри на основі кави. Вони випускають кавові маски, скраби для обличчя і тіла, сироватки, олії з додаванням кави, тощо.

Однак, вам не обов’язково бігти у найближчий косметичний магазин, якщо ви хочете скористатись всіма перевагами, які кава може дати вашій шкірі. Ви можете приготувати маску з кави самостійно.

Змішайте 2 ч.л. меленої кави, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. лимонного соку та 1 ч.л. мигдалевої олії. Добре все перемішайте і нанесіть на обличчя. Через 15-20 хвилин змийте холодною водою.

Поділись


Новини партнерів