Як кориця допоможе вам у догляді за шкірою

Кориця використовується в кулінарії та медицині здавна. Вона багата на антиоксиданти і має протизапальні властивості. Дослідження показують, що кориця допомагає знизити ризик розвитку діабету та серцевих захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Трохи менш відомі корисні ефекти, які кориця демонструє на людській шкірі. Ось п’ять масок з корицею, які зроблять вашу шкіру бездоганною:

Маска з меду та кориці проти прищів. Кориця має протигрибкові, антиоксидантні та антибактеріальні властивості, які дроблять її ідеальним засобом проти прищів. Кориця сприяє припливу крові до шкіри, що збільшує кількість кисню та поживних речовин, які до неї надходять. Змішайте мед з меленою корицею у співвідношенні 1:3. Нанесіть цю суміш на шкіру та залиште на ніч. Зранку результат вас вразить.

Ефірна олія кориці проти сухості. Якщо ваша шкіра страждає від надмірної сухості, кориця може зарадити. Посилення припливу крові до шкіри живить її та робить більш зволоженою. Ви можете спробувати суміш ефірної олії кориці з вазеліном або оливковою олією. Використовуйте її, як свою звичайну маску для обличчя, щоб позбутися сухості та розтріскування шкіри.

Скраб з кориці проти відмерлих частинок шкіри. Видалення бруду та відмерлих клітин шкіри робить вашу шкіру більш гладенькою і еластичною. Щоб приготувати корисний скраб, змішайте мелену корицю, сіль, мед, мигдалеву та оливкову олії у рівних пропорціях. Регулярно використовуйте цю суміш, і вже за кілька тижнів помітите разючу різницю.

Суміш меду та кориці проти екземи. Екзема – це запальне захворювання шкіри. Мало хто про це знає, але кориця може допомогти контролювати цей стан. Просто змішайте ложку меленої кориці з медом і нанесіть цю суміш на уражені ділянки. Вже за тиждень результати будуть помітними. Однак пам’ятайте, мед – це алерген. Тому перш, ніж застосовувати цю маску, перевірте на лікті, чи підходить вона вам.

Маска з йогурту та кориці проти тьмяності шкіри. Антибактеріальні та протигрибкові властивості кориці роблять її прекрасним засобом для відновлення природного сяйва та здорового кольору шкіри. Якщо ваша шкіра виглядає тьмяною, візьміть банан, йогурт, лимонний сік та мелену корицю, і приготуйте з них однорідну суміш. Потім нанесіть її на обличчя і залиште на 15 хвилин, перш, ніж вмитись теплою водою.

Поділись


Новини партнерів