Як правильно доглядати за шкірою навколо очей

Ви повинні знати, що шкіра навколо очей найтонша і найчутливіша. Це також одна з перших зон, на якій з’являються ознаки старіння. Тому за шкірою під очима потрібно доглядати особливо ретельно, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Перше, що вам треба для цього зробити – це придбати крем для шкіри навколо очей. Часто про нього забувають, але це абсолютно неправильно. Крем повинен добре зволожувати і вам потрібно використовувати його кожного дня.

Багато хто вважає, що можна використовувати звичайний зволожуюючий крем для обличчя. Однак, фахівці рекомендують використовувати саме крем, який спеціально розроблений для зони навколо очей. Сироватки та зволожуючі креми для обличчя часто містять ретиноїди, концентрація яких може бути надто великою для тонкої шкіри під очима.

Але зважте – те, що шкіра під очима дуже тонка, ще не означає, що крем для зони навколо очей має бути дуже легким. Найкращі варіанти містять ретинол, похідний від вітаміну А. Крем для зони навколо очей з ретинолом буде сильно відрізнятись від звичайного крему для обличчя з цим інгредієнтом. Витратіть гроші на крем, який матиме високу концентрацію ретинолу, він буде краще зволожувати та рідше викликатиме подразнення.

Ще одна проблема зі шкірою навколо очей – це темні кола. Часто причиною їх появи є нестача сну. Але інколи проблема у генетиці. Допомогти трохи освітлити такі темні кола можуть засоби, що містять кофеїн і вітамін К, які стимулюють приплив крові до цієї зони.

Переконайтесь, що ви спите не менш, ніж 7-8 годин на добу. Пийте достатньо води протягом дня і уникайте надлишку солі, щоб запобігти набрякам. Нездорові звички, такі як куріння, теж можуть погіршувати стан шкіри навколо очей, тому від них краще відмовитись.

Поділись


Новини партнерів