6 продуктів, що посилюють ріст волосся і запобігають його втраті

Випадання волосся в сучасному світі є дуже поширеною проблемою. Забруднення довкілля, сильний стрес, погане харчування, нестача сну – це лише кілька з безлічі факторів, які призводять до втрати волосся. Вони викликають випадання волосся навіть у молоді, руйнуючи міф про те, що це проблема виключно людей старшого віку, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Здорове харчування відіграє провідну роль у зміцненні здоров’я організму загалом та волосся зокрема. Дослідження, які проводились вченими з різних наукових установ по всьому світу, показали, що деякі продукти можуть суттєво зменшити втрату волосся. Ось список із 6 таких продуктів:

Листова зелень. Зелені листові овочі мають високу харчову цінність. Вони багаті на залізо, кальцій, калій та вітамін С. Залізо – важливий мікроелемент, який допомагає клітинам волосся залишатися активними та здоровими. Овочі, такі як шпинат, салат, броколі, капуста тощо, повинні бути частиною вашого раціону, якщо ви хочете зменшити втрату волосся.

Авокадо. Авокадо містить кальцій, вітамін В12, цинк, рибофлавін, тіамін, вітамін А, С, Е, фолат, ніацин, вітамін В6, залізо та магній. Крім того, авокадо є джерелом рослинного білка, клітковини та всіх дев’яти незамінних амінокислот. Всі ці поживні речовини сприяють росту волосся та зменшують його випадання.

Бразильський горіх. Бразильські горіхи – чудове джерело селену, мінералу, який може сприяти росту волосся. Автори наукового огляду під назвою Menopause Review відзначають, що селен бере участь у виробленні клітин волосся.

Риба. Риба містить жирні кислоти омега-3 , які сприяють здоров’ю волосся. Вони зупиняють вироблення 5-альфа-редуктази, ферменту, що бере участь у виробленні гормону, який посилює випадання волосся. Такий же ефект мають дієтичні добавки з риб’ячим жиром.

Насіння соняшника. Соняшникове насіння багате на вітамін В5. Він сприяє  припливу крові до шкіри голови, що посилює ріст волосся. Відповідно до звіту, опублікованого в  Clinical and Experimental Dermatology, Дефіцит цього вітаміну пов’язаний з сильною втратою волосся.

Вівсянка. Овес багатий на бета-глюкани, різновид розчинної клітковини. За словами доктора Дебе, видатного дієтолога із США, облисіння і особливо чоловіче облисіння часто пов’язане з резистентністю до інсуліну. Продукти з високим вмістом клітковини допомагають посилити чутливість до інсуліну, запобігаючи втраті волосся.

Поділись


Новини партнерів