Що може бути причиною сильної сухості шкіри

Надмірна сухість шкіри – це доволі поширена проблема. Та чи замислювались ви колись над її причинами? Сухість викликана порушенням шкірного бар’єру або дефіцитом необхідних здорових жирів у верхньому шарі шкіри. Верхній шар шкіри складається з відмерлих клітин та шкірного сала, яке допомагає утримувати в шкірі вологу, щоб вона залишалась м’якою та гладенькою, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

По суті, сухість шкіри – це нестача вологи в її верхньому шарі. Ось, з яких причин це може трапитись:

Ароматизатори. Можливо, ви ніколи про це не думали, але ароматизовані гелі для душу, дезодоранти, тощо можуть подразнювати суху шкіру та висушувати її ще більше. Також парфумерні композиції є доволі частою причиною алергічного контактного дерматиту. Намагайтесь обирати продукти для чутливої шкіри, туди зазвичай додають не багато ароматизаторів та барвників.

Жорсткі шампуні та мило. Є багато видів мила, шампунів, гелів для душу та інших продуктів, які сушать вашу шкіру. Це тому, що вони виготовлені для видалення жиру зі шкіри. Підбирайте засоби для миття та вмивання відповідно до вашого типу шкіри, уникайте занадто жорстких для вас продуктів.

Генетика. Суха шкіра дуже часто передається від батьків. Приблизно 10% населення планети страждає від сухості шкіри та має підвищений ризик розвитку екземи. Тому тим, хто має суху шкіру, дуже важливо її регулярно зволожувати.

Жорстка вода. Вода з-під крану містить багато мінералів на кшталт кальцію та магнію, тому її називають жорсткою. Ці мінерали залишають на шкірі плівку, яка створює відчуття сухості. Постарайтесь поставити вдома фільтри для води, це допоможе захистити шкіру від жорсткої води. Варто також додати в свою рутину з догляду за шкірою засоби, що містять вітаміни С та А.

Довге стояння під гарячим душем або лежання в гарячій ванні. Звісно, всі ми любимо гарячий душ та ванну, особливо в холодну пору року. Але вони можуть викликати появу багатьох проблем зі шкірою. Тому краще обмежити час контакту з гарячою водою, а також не забувати зволожувати шкіру після миття.

Поділись


Новини партнерів