Чому ваш догляд за шкірою може перестати працювати

Ви можете підібрати для себе ідеальний режим догляду за шкірою. Однак з часом ви почнете помічати, що прищі та темні плями з’являються все частіше, а улюблені засоби вже не працюють так добре, як раніше. Причини можуть бути різні – від гормональних змін до погіршення стану навколишнього середовища, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 причин, з яких ваші засоби для догляду за шкірою можуть перестати працювати:

Ваша шкіра потребує перерви. Простіше кажучи, вашій шкірі потрібно відпочити від усіх сироваток та кислот, які, на вашу думку,їй допомагають. На декілька днів відмовтесь від деяких продуктів для шкіри. Обмежтесь очищенням, зволоженням та використанням сонцезахисного крему.

Термін придатності вашої косметики закінчився. Потрібно звертати увагу не лише на обіцянки виробника, які пишуть на етикетках, а і на терміни придатності продуктів, які ви купуєте в крамниці. Протерміновану косметику використовувати небезпечно. Тому коли ваш звичний догляд перестає давати такий же ефект, як раніше, варто перевірити дати виготовлення засобів, якими ви щодня користуєтесь.

Гормональні зміни. Будь-які різкі зміни в харчуванні чи способі життя впливають на вироблення гормонів, від яких багато в чому залежить стан нашої шкіри. Зміна гормонального фону може бути винуватцем того, що ваша косметика більше не працює так, як раніше.

Ви неправильно використовуєте косметику. Безмувно, важливо правильно обрати засоби для догляду, але не менш важливо правильно їх використовувати. Користуйтесь косметикою для догляду регулярно, а не вряди-годи. Наносити засоби потрібно в певному порядку – від найгустіших до найлегших. Неправильне використання косметики просто не дасть жодних результатів.

Ваша шкіра “звикла” до вашого режиму догляду. Навіть найкраща та найдорожча косметика може перестати працювати, оскільки шкіра “звикає” до її щоденного впливу. Спробуйте час від часу використовувати інші продукти.

Поділись


Новини партнерів