Макіяж в холодній гамі – тренд-2020: як його зробити і не виглядати втомленою

Цієї осені бренди почали активно випускати палетки в холодній гамі. І це дуже правильне рішення, тому що червоно-помаранчеві палітри порядком набридли. Як ними фарбуватися в повсякденному житті, щоб не виглядати втомленою і змученою – читайте в нашому матеріалі!

У професійному макіяжі прийнято використовувати теорію кольору. Найчастіше візажисти працюють з колірним колом. Пам’ятаєте лічилочку: «кожен мисливець бажає знати, де сидить фазан»? Ось вона якраз про це. Колірне коло, в свою чергу, можна розділити на дві частини – холодну і теплу:

  • Кольори від жовто-зелених до пурпурових – холодна гама
  • Кольори від жовтих до червоних – тепла гамма

Грунтуючись на принципах колірного протистояння на колірному колі, зіставлення двох компліментарних тонів підсилює їх. У тому ж випадку, коли ми хочемо посилити або контрастувати колір очей за допомогою макіяжу, ми повинні використовувати протилежний до кольору очей відтінок.

Сині, блакитні, сіро-блакитні очі

Для цього кольору очей легко підібрати холодну гаму відтінків, так як синій – холодний колір. Підійдуть світло-сірі, «мишачі», сіро-сріблясті, сіро-рожеві, блакитно-лілові, вугільно-сірі, сині відтінки тіней, олівців і підводок для очей.

Зелені очі

Зелений – це колір-хамелеон, при зігріванні він прагне наблизитися до жовтого і перетворюється в холодний, якщо наближається до синього. При підборі холодної гами віддавайте перевагу рожево-ліловим, бузковим, пурпуровим, сливовим відтінкам.

Горіхові очі

Необхідно ретельно роздивитися колір райдужки ока для того, щоб визначити його компліментарний відтінок. Очі горіхового відтінку мають золотисто-жовті вкраплення і відносяться до теплої гами. Для акценту в зоні очей віддавай перевагу фіолетовим, синім і червоним відтінкам тіней в холодній гамі.

Чорно-карі очі

Нелегко контрастувати темні очі, тому що комплементарний колір для чорного – це білий. У цьому випадку – це більше освітлювальний принцип, ніж контрастуючий: тілесний, колір слонової кістки, пастельні рожеві відтінки. Коричневий колір відноситься до теплої гами. В даному випадку, вибираючи кольори з холодної гами, віддавай перевагу відтінкам від бірюзово-синього до синьо-фіолетового.

Читайте також: Трендові стрижки, які скорегують овал обличчя і зроблять вас набагато красивішою

Поділись


Новини партнерів