4 причини використовувати м’ятну олію для догляду за волоссям

Ефірні олії в наш час дуже популярні. Всі вони мають різні переваги, і можуть допомогти вам зняти напругу в кінці робочого дня або зробити шкіру пружною та сяючою. Деякі олії можуть допомогти прискорити ріст вашого волосся. До них належить олія перцевої м’яти, пише Жіночий світ.

М’ятна олія має приємний аромат і відома тим, що сприяє росту волосся. Також ця олія має охолоджуючий ефект, тому вона чудово освіжає шкіру голови.

Ось 4 причини використовувати м’ятну олію для догляду за волоссям:

Вона посилює кровообіг. Дослідження, опубліковане в журналі Toxicological Research, свідчить, що м’ятна олія посилила ріст волосся у мишей, збільшивши приплив крові до волосяних фолікул. Науковці також виявили, що волосся росло швидше і стало товстішим. М’ятна олія містить метанол. Ця сполука головним чином відповідає за посилення кровообігу при нанесенні на шкіру голови.

Вона омолоджує шкіру голови. Чи знаєте ви, що шкірне сало може закупорювати волосяні фолікули, як це відбувається з порами на обличчі? Закупорення волосяних фолікул може призводити до випаданням волосся. М’ятна олія може стати в нагоді в такій ситуації. Вона очищає шкіру голови, але не знежирює її. Також м’ятна олія регулює вироблення шкірного сала.

Вона живить шкіру голови та корені волосся. Олія перцевої м’яти багата на залізо, фолієву кислоту, калій та жирні кислоти омега-3. Усі вони дуже важливі для підтримки здоров’я волосся. М’ятна олія також має антисептичні та антимікробні властивості, які знімають свербіж та лупу, роблячи шкіру голови здоровою, а волосся – блискучим.

Вона зміцнює корені волосся. М’ятна олія містить сполуки, що звуться пулегоном та ментоном. Вони зміцнюють корені волосся, що сприяє його росту та запобігає випаданню.

Будь-які ефірні олії потрібно розбавляти перед застосуванням – і м’ятна олія не є винятком. Додайте кілька крапель до вашої звичайної олії для волосся, кокосової або оливкової олії. Цього буде достатньо, щоб скористатись її перевагами.

Поділись


Новини партнерів