5 кроків для захисту шкіри навколо очей

Доглядаючи за шкірою, особливу увагу потрібно приділити ділянці навколо очей. Шкіра навколо очей ніжна і тонка в порівнянні з рештою обличчя. Набряклість, темні кола, заломи – все це проблеми, які часто виникають на цій ділянці шкіри. Ранні ознаки старіння теж спочатку з’являються саме в зоні біля очей. Тому для догляду за нею випускають окремі продукти, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Однак, для того, щоб шкіра навколо очей виглядала ідеально, самого тільки крему не достатньо. Ось, що ви повинні для цього зробити:

Зволоження. Зволоження – це важливий етап догляду за шкірою, в тому числі й за шкірою навколо очей.  Обирайте зволожуючий крем відповідно до свого типу шкіри. Він повинен підходити для використання біля очей та не викликати подразнень.

Давайте очам відпочити. Протягом дня ми постійно напружуємо очі. Використання ґаджетів, які випромінюють синє світло, ще створює ще більше навантаження на них. Тому варто відмовитись від смартфонів і комп’ютерів за кілька годин до того, як лягати спати. Протягом дня теж краще робити перерви, коли це буде можливо.

Захищайте шкіру від сонця. УФ-промені шкідливі для нашої шкіри, а також для очей. Тому не забувайте наносити сонцезахисний крем. Крім того, не варто ігнорувати сонцезахисні окуляри. Вони є не тільки стильним аксесуаром, а і засобом для захисту очей і шкіри навколо них.

Користуйтесь домашніми засобами. Якщо ви зіткнулись з набряками і темними колами під очима, варто скористатись підручними засобами, наприклад охолодженими чайними пакетиками. Можуть також допомогти шматочки огірка, якщо використати їх як патчі.

Будьте делікатними. Шкіра навколо очей дуже тонка та чутлива. Тож наносите ви засоби для догляду, або декоративну косметику в цій зоні, будьте делікатними.

Поділись


Новини партнерів