7 речей, які не можна робити з проблемною шкірою

Нікому не подобаються прищі. Вони не тільки неестетичні, а й часто болючі, до того ж після них можуть залишитись шрами та нерівності на шкірі. Дослідження, опубліковане в 2011 році в журналі Canadian Medical Association Journal, пояснює, що крім гормонального дисбалансу в підлітковому віці, причиною виникнення прищів можуть бути подібні ендокринологічні зміни в зрілому віці, а також дерматологічні проблеми та прийом важких медикаментів, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Є речі, яків не можна робити з проблемною та жирною шкірою, скільки б років вам не було. Будь що зі списку, наведеного нижче, може збільшити кількість прищів, залишити рубці, викликати шкірні інфекції і погіршити стан шкіри в довгостроковій перспективі:

Видавлювання. Хоч раз у житті це робили, напевно, всі. Здається, що це простий спосіб позбутись надокучливого прища, але в кінцевому підсумку ви лише погіршите ситуацію. Небажано не лише видавлювати, а і торкатись прищів зайвий раз, оскільки це може подовжити процес загоєння. Також ви можете занести в ранку, що лишилась на місці прища, бактерії.

Гарячі компреси. Вважається, що прикладання до гнійних прищів теплих компресів допомагає полегшити біль та прискорити загоєння, але насправді це так не працює. Високі температури можуть подразнити шкіру, викликати сильніший біль і уповільнити загоювання.

Використання брудних пензлів для макіяжу. Пензлики, які не миються регулярно, можуть накопичувати на собі шкідливі бактерії та переносити їх на шкіру. Це може викликати збільшення кількості прищів, а також виникнення небезпечних шкірних інфекцій.

Сон із макіяжем. Часто дівчата намагаються приховати прищі за допомогою косметики, а потім забувають її змити. Це може сильно подовжити загоювання вже існуючих прищів та спричинити появу нових. Макіяж забивається в пори, тому його обов’язково потрібно змивати на ніч, навіть якщо у вас ідеальна шкіра.

Використання жорстких засобів для вмивання. Часто засоби для вмивання, призначені для підліткової та жирної шкіри, сильно пересушують шкіру. Здавалося б, це вирішує проблему з надмірною жирністю, але ні. Це примушує шкіру виробляти ще більше шкірного сала, що, в свою чергу, збільшує кількість прищів.

Сон на брудній білизні. Ви можете ретельно очищувати та зволожувати обличчя чи взагалі дотримуватись десятикрокової корейської системи догляду за обличчям, але все це зійде нанівець, якщо ви ляжете обличчям на брудну наволочку. Бактерії, що розмножуються на несвіжій білизні, залишаються на шкірі і викликають появу прищів.

Використання брудного телефону. Як часто ви чистите свій телефон? Коли ви робили це в останнє? А він же щодня контактує з вашим обличчям. Бактерії, які розмножуються на телефоні, легко потрапляють на ваші щоки та викликають висипання. Тому щоденно обробляйте екран телефону антибактеріальними серветками.

Поділись


Новини партнерів