4 способи уникнути появи прищів

Якщо у вас часто бувають прищі, то має значення все – погода, режим догляду за шкірою та раціон. Не зважаючи на те, що деякі з цих факторів ми ніяк не можемо контролювати, інші повністю залежать від нас, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дієтолог Пуджа Махія дала кілька порад, які будуть особливо корисними тим, хто часто стикається з прищами. Вона сказала, що стан шкіри багато в чому залежить від стану кишечника. Чим більше кишечник подразнений, тим більше прищів у вас виникатиме.

Ось як ви можете запобігти появі прищів у домашніх умовах:

Пийте достатньо води. Якщо не пити достатньо води, це може викликати зневоднення. Воно здатне викликати появи прищів на руках, спині та на обличчі. Якщо ви п’єте мало води протягом дня і страждаєте від прищів, прослідкуйте, щоб з напоями і продуктами харчування ви отримували 2-3 літри води на добу.

Позбудьтесь запорів. Якщо ви часто страждаєте від запорів, прищі та вугрі можуть бути викликані ними. Для того, щоб їх позбутись, потрібно пити достатньо води і вживати багаті на клітковину продукти. Кишечник повинен очищуватись щодня, якщо ви хочете позбутися прищів. так ви покращите травлення, підживите корисні бактерії кишечника і виведе з організму токсини, які можуть впливати на стан шкіри.

Вживайте менше молока та цукру. Цукор та молочні продукти – це два тригери прищів. Цукор може додатково подразнювати кишечник, що позначається на здоров’ї шкіри. Людям, які мають проблеми з прищами, Махія радить виключити молочні продукти з раціону на 4-6 тижнів.

Виконуйте фізичні вправи. Фізична активність посилює потовиділення, що дозволяє ефективніше виводити токсини з організму. Також це дозволяє уникнути закупорення пор шкірним жиром та пилом, що також збільшує ризик виникнення прищів. Потовиділення – це важливий механізм терморегуляції та підтримання здоров’я шкіри.

Поділись


Новини партнерів