Стало відомо, як яблучний оцет може оздоровити ваше волосся

Якщо ви шукаєте натуральний засіб, який покращить здоров’я вашого волосся, зверніть увагу на яблучний оцет. Його часто застосовують для схуднення і догляду за шкірою, але він має властивості, які будуть корисні і для ваших блискучих пасом, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Доктор Кірана Сеті, фахівець зі здоров’я шкіри, розказала, чим яблучний оцет може бути корисним вашому волоссю. Вона зазначила, що краще завжди обирати непастеризований яблучний оцет. Він містить ферменти, пробіотики, пектин, вітаміни В1, В6, біотин, В5, ніацин, фолієву кислоту та інші мікроелементи, такі як натрій, фосфор, калій , кальцій, залізо та магній.

Ось 4 корисних ефекти яблучного оцту:

Він допомагає контролювати пошкодження волосся. Доктор Сеті зазначає, що основним компонентом яблучного оцту є оцтова кислота. Вона ущільнює підняту кутикулу пошкодженого волосся, роблячи його більш гладеньким та блискучим.

Він зміцнює здоров’я шкіри голови. “Альфа-гідрокислоти в яблучному оцті стимулюють клітинний обмін, зміцнюючи здоров’я шкіри голови”, – пояснює доктор Сеті. Також яблучний оцет знімає подразнення зі шкіри голови.

Він лікує лупу. Оцтова кислота має протимікробну та протигрибкову дію. Це робить яблучний оцет ефективним засобом проти лупи.

Він відлущує шкіру голови. На шкірі голови накопичуються бруд, пил, шкірне сало, залишки шампуню, відкладення від жорсткої води, тощо. Не завжди це все можна відмити шампунем та водою. Альфа-гідрокислоти працюють, як природний пілінг, вони видаляють все перераховане, але не пересушують волосся та шкіру голови.

Доктор Сеті радить ополіскувати волосся яблучним оцтом тим, хто має жирну шкіру голови, пошкоджене та пористе волосся. Крім того, вона рекомендує використовувати розчин яблучного оцту, щоб не порушити природний рН шкіри голови. Можна промивати волосся яблучним оцтом до трьох разів на тиждень. Але обов’язково змивайте його з волосся не більше, ніж через 15 хвилин, щоб не пошкодити волосся.

Поділись


Новини партнерів