5 натуральних скрабів для тіла, які можна приготувати з продуктів, які є у вас вдома

Щоб наситити шкіру корисними мікроелементами, заспокоїти, зволожити, позбавити від почервоніння, надати пружності і гладкості, не обов’язково купувати брендову косметику або вивчати склад кожного засобу на полиці найближчого магазину. Приготуйте домашній скраб з перевірених натуральних інгредієнтів і дивуйтеся результатами процедури:

Зволожуючий скраб для тіла з вівсянки

Подрібніть в блендері вівсяні пластівці, додайте до них мед і вершки в такій пропорції, щоб на виході вийшла одноманітна густа консистенція. Дайте суміші настоятися протягом години, після чого нанесіть її на очищене тіло масажними рухами. Залиште на кілька хвилин і змийте теплою водою.

Скраб для пружності шкіри на основі кави

Свіжу каву або кавову гущу, що залишилася, змішайте з невеликою кількістю рідкого меду і оливковою олією. Під час прийняття душу нанесіть скраб на вологе тіло подушечками пальців. Масажуйте шкіру протягом декількох хвилин, а потім змийте залишки засобу теплою водою.

Скраб для гладкості і шовковистості шкіри з манки

Столову ложку манної крупи залийте двома столовими ложками теплих вершків і додайте чайну ложку натурального рідкого меду. Ніжними масажними рухами нанесіть скраб на вологе тіло протягом п’яти хвилин, а потім змийте засіб теплою водою.

Скраб для підтягнутої шкіри на основі кокоса

Подрібніть в кавомолці лушпиння кокосового горіха і залийте масу окропом. Дайте заготівлі настоятися протягом півгодини, потім злийте воду і додайте до розпареного лушпиння трохи молока. Перемішайте до однорідності і нанесіть на чисте вологе тіло легкими рухами. Після масажу змийте скраб теплою водою.

Поживний скраб для тіла зі свіжих ягід

Подрібніть в блендері півсклянки будь-яких свіжих ягід, додайте до них пару столових ложок оливкової, кокосової або персикової олії і чайну ложку натурального рідкого меду. Все перемішайте і нанесіть скраб на шкіру. Залиште на 5-7 хвилин і змийте теплою водою.

Читайте також: 4 фруктові маски, які зроблять вашу шкіру зволоженою та сяючою

Поділись


Новини партнерів