3 маски з помідорів для жирної шкіри

Літо – важкий сезон для тих, у кого жирна та проблемна шкіра. Шкірного сала виділяється більше, пори забиваються, прищі з’являються частіше. За словами фахівця з краси Шахназа Хусайна, допомогти цим людям можуть помідори, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ви можете приготувати з помідорів маски для обличчя, які допоможуть очистити пори, відлущити відмерлі частинки шкіри та прибрати надлишок жиру.

Перший варіант маски найпростіший – просто розріжте помідор навпіл та потріть ним обличчя. Залиште сік помідора на обличчі на годину, потім змийте його водою і нанесіть зволожуючий засіб. Помідори містять лимонну та яблучну кислоту, які відлущують шкіру, освітлюючи її та надаючи їй гладкості.

Другий варіант – це змішати помідор з йогуртом та нутовим борошном. Молочна кислота з йогурту допомагає стягнути пори і зменшити виділення шкірного сала. Нутове борошно допомагає фізично видалити відмерлі часточки шкіри.

Покладіть у миску дві столові ложки м’якоті помідора, додайте до неї по одній столовій ложці йогурту і грубого нутового борошна. Нанесіть цю суміш на обличчя та дайте їй висохнути (це займе 20-30 хв). Потім вмийтесь водою.

Ще один варіант – це додати до помідорів огірок. Ні, ми не пропонуємо вам робити салат. Річ у ті, що огірок теж дуже корисний для шкіри – він зволожує її і відновлює природній рН. В поєднанні з помідорами вони можуть запобігти надмірній жирності шкіри та виникненню прищів.

Ви можете змішати огірок і помідор у блендері і нанести суміш на обличчя на пів години. Використовуйте таку маску 2-3 рази на тиждень.

Поділись


Новини партнерів