Як зробити нігті блискучими: ТОП-5 домашніх способів

Ваші нігті втратили природний блиск і виглядають тьмяно? Не поспішайте накидатися на корисні продукти харчування, як це робить багато жінок. Найчастіше поява цієї проблеми криється в цілому ряді негативних факторів і вимагає комплексного підходу.

Як правило, нігті стають тьмяними одночасно разом з появою інших проблем, таких як ламкість, розшарування, витончення. Найчастіше нігтьові пластини псуються через систематичне нарощування і використання неякісної косметики.

Чи можна якось повернути блиск нігтям? Як боротися з цією проблемою в домашніх умовах? Невже нігтики вже ніколи не будуть здоровими? Відповіді на ці та багато інших питань ви знайдете в даній статті.

Чому нігті втрачають блиск?

Цим питанням задаються багато жінок, які зіткнулися з такою неприємною проблемою. При цьому найпоширеніша помилка жінок – ​​”маскувати” недолік за допомогою лаків: набагато простіше заховати непривабливі нігті під яскравим покриттям, ніж вилікувати.

Однак такий підхід з часом тільки погіршує ситуацію: нігтьові пластини сильно стоншуються, і зробити гарний манікюр стає просто неможливо.

Так в чому ж полягає причина втрати блиску? Дерматологи виділяють цілий перелік провокуючих чинників:

  • часте нарощування;
  • використання неякісної косметики;
  • зняття лаку рідиною, до складу якої входить ацетон;
  • контакт з хімічними речовинами;
  • різкий перепад температур;
  • недостатня кількість рідини в організмі;
  • нестача корисних речовин.

Перш ніж приступити до лікування тьмяних нігтів, необхідно встановити і усунути причину втрати блиску. В іншому випадку всі зусилля можуть виявитися марними.

Як повернути нігтям блиск?

Не варто бігти в аптеку за дорогими засобами, адже повернути колишній блиск можна за допомогою простих домашніх засобів. Наприклад, для вирішення цієї проблеми фахівці рекомендують використовувати звичайний вазелін: його необхідно втирати в нігтьові пластини перед сном, після чого одягати рукавички з бавовняної тканини.

Якщо робити це регулярно, то вже через місяць нігті будуть виглядати здоровими. Головна перевага такого способу полягає в його доступності.

Не менш ефективно зарекомендували себе різні маски і ванночки, приготувати які можна доволі швидко.

Маска з оливкової олії. Злегка підігрійте на водяній бані оливкову олію, після чого нанесіть її на нігтьові пластини і залиште на 30 хв. Таку процедуру можна робити і на цілу ніч. При цьому на руки необхідно одягати рукавички. З огляду на цілковиту безпеку маску можна використовувати щодня протягом 2 місяців.

Молочна ванночка. Підігрійте до +40 градусів незбиране молоко, опустіть кінчики пальців у ванночку на 20 хв. По закінченню цього часу промокніть руки рушником, нанесіть на них живильний крем. Ванночку можна робити через день протягом 4 тижнів.

Бананова маска. Подрібніть в блендері 1/4 частину банана разом зі шкіркою. Нанесіть отриману кашку на нігті, залиште до повного висихання, після чого помий руки у воді.

Лимонна ванночка. Вичавіть сік з одного лимона, злегка підігрійте його. Опустіть кінчики пальців у ванночку на 15 хв. По закінченню цього часу промийте руки в прохолодній воді.

Маска з алое. Подрібніть в блендері кілька листочків алое. Прикладіть отриману кашку на нігтьові пластини, залиште на 20 хв., після чого змийте водою. До використання маски з алое можна вдаватися 2 рази в тиждень.

І на останок

Не використовуйте для зняття лаку рідину, до складу якої входить ацетон: такі засоби справляються із завданням набагато швидше, однак це не найкращим чином позначається на красі нігтів.

Щоб уникнути появи проблем з нігтями, виконуйте роботу по дому в гумових рукавичках.

Зверніть увагу на свій раціон: включіть в нього якомога більше свіжих овочів і фруктів, горіхів, дієтичного м’яса, молочних продуктів.

Забудьте про шкідливі звички.

Поділись


Новини партнерів