Фахівець розповів, що робить мигдалеву олію такою корисною

Мигдаль містить величезну кількість поживних речовин. Він корисний для серцево-судинної системи, а також волосся та шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Мигдаль містить багато антиоксидантів, його споживання дозволяє контролювати рівні глюкози та холестерину в крові, а також артеріальний тиск. Якщо ви намагаєтесь схуднути, помірна кількість мигдалю допоможе вам уникнути переїдань, оскільки дасть вам тривале відчуття ситості. Мигдалева олія теж корисна для вашого здоров’я. Ось деякі її переваги для здоров’я та способи використання:

Мигдалева олія корисна для шкіри. Речовини, які містяться в мигдалевій олії, можуть допомогти у боротьбі з різними шкірними проблемами. Вони можуть зменшити ознаки старіння та сліди від прищів. Також мигдалева олія допомагає зняти набряки і позбутись темних кіл під очима. До інших проблем, у вирішенні яких мигдалева олія може бути корисна, належать вугрі, пошкодження від сонця, сліди від шрамів та розтяжки.

Мигдалева олія покращує здоров’я волосся. Мигдалева олія ефективно бореться з лупою та подразненнями шкіри голови. Вітамін Е, що міститься в мигдалевій олії, зміцнює волосся. Ви можете змішати її з кокосовою чи оливковою і використовувати для масажу шкіри голови.

Мигдалева олія – прекрасне джерело антиоксидантів. Вітамін Е, що міститься в мигдалевій олії, має антиоксидантні властивості. Одна столова ложка мигдалевої олії забезпечить вам 26% добової норми цієї поживної речовини. Антиоксиданти допомагають боротись із шкідливим впливом вільних радикалів, затримати старіння та зміцнити здоров’я серця.

Мигдалева олія містить жирні кислоти омега-3. Більшість джерел цих вкрай важливої для здоров’я людини речовин мають тваринне походження. Однак мигдаль та деякі інші горіхи можуть стати їх джерелом для тих, хто дотримується раціону на основі рослинних продуктів.

Пам’ятайте, для смаження мигдалева олія не підходить, її не можна нагрівати. Однак нею можна заправляти салати і додавати в невеликих кількостях до інших страв. Можна також змішувати мигдалеву олію з кремом чи іншими засобами по догляду за шкірою.

Поділись


Новини партнерів