Чим можуть бути небезпечні креми для депілдяції

Хоча салони краси уже відчинені, не варто навідуватись туди надто часто, оскільки коронавірус продовжує поширюватись. Тож багато хто намагається знайти домашні альтернативи салонним процедурам, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Візьмемо видалення волосся з тіла. На ринку є бритви та воскові смужки для вирішення цієї проблеми. Хоча гоління – це найпростіших спосіб видалення небажаного волосся, воно швидко відростає, також збільшується ризик вростання волосся. Використання ж воску в домашніх умовах потребує певного рівня знань.

Може здаватись, що крем для депіляції – це ідеальний варіант, однак вони теж можуть мати побічні ефекти, про які вам варто знати перш, ніж ви скористаєтесь таким продуктом.

В першу чергу врахуйте, що такі креми розчиняють волосся на тілі за допомогою хімікатів. Гідроксид калію та гідроксид кальцію, які входять до складу кремів для видалення волосся, можуть подразнювати шкіру. Якщо у вас чутлива шкіра, вони можуть викликати подразнення, неприємні відчуття і навіть сип.

Також врахуйте, що креми для депіляції можуть викликати алергічні реакції та пошкодження шкірі. Природний рН людської шкіри слабокислий, а рН кремів для депіляції в основному лужний. Це може призвести до пошкоджень шкіри, особливо в тих людей, в яких вона відрізняється чутливістю. Тому перед тим, як використовувати такий крем , варто перевірити його на невеликій ділянці шкіри.

Іноді використання крему для депіляції може закінчитись хімічними опіками. Якщо залишити його на шкірі на тривалий час, він видалить волосся та пошкодить верхній шар шкіри. Це може стати причиною хімічних опіків першого або другого ступеня.

Тому попри популярність кремів для депіляції, вони містять велику кількість хімікатів, які можуть завдати вашій шкірі шкоди. Тож будьте обережні, якщо все ж вирішити скористатись цим продуктом.

Поділись


Новини партнерів