Дерматолог розповіла, чому з’являються темні кола під очима і як з ними боротись

Шкіра навколо очей дуже ніжна. Темні кола – це проблема, з якою стикається багато людей. Вони впливають на ваш зовнішній вигляд і змушують вас виглядати виснаженими. На ринку є багато засобів, які обіцяють вирішити цю проблему, але щоб дійсно позбутись темних кіл, треба зрозуміти, які причини їх виникнення, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дерматолог Сіріша Cінгх розповіла, які причини виникнення темних кіл під очима і як правильно з ними боротись.

Шкіра навколо очей дуже тонка і чутлива до руйнівного впливу УФ-випромінювання. Також саме на ній проявляються перші ознаки старіння. Темні кола можуть з’являтись внаслідок пігментації шкіри, розширення судин, яке робить шкіру темнішою, або через те, що шкіра стає тоншою в процесі старіння. Щоб захистити шкіру під від впливу ультрафіолету, потрібно наносити на цю зону сонцезахисний крем.

Генетичні фактори та нестача поживних речовин теж можуть вплинути на пігментацію шкіри. Варто перевірити, чи немає у вас дефіциту заліза. Якщо виявиться, що він у вас є, слід включити в раціон більше багатих на залізо продуктів. За умов сильного дефіциту можна приймати дієтичні добавки з цим мікроелементом, але тільки після консультації з лікарем.

Може викликати потемніння шкіри під очима і дисфункція щитовидної залози. Це серйозна проблема, яку потрібно вчасно виявити, оскільки вона може стати причиною багатьох захворювань.

Алергія, а також деякі ліки можуть викликати розширення судин, яке теж може спричинити появу темних кіл. Досить часто вони з’являються у людей, що приймають ліки від гіпертонії, діабету та хвороб серця. На жаль, в цьому випадку доведеться ховати темні кола за допомогою косметики, оскільки уникнути прийому препаратів для боротьби з цими захворюваннями не вдасться.

Крім того, поява темних кіл може бути спричинена раптовою втратою ваги. Тоді жирові відкладення під шкірою починають зникати і шкіра стає значно тоншою. Щоб цьому запобігти, уникайте різкого схуднення. Контролювати вагу та покращити здоров’я шкіри вам допоможе здорове харчування та регулярні фізичні вправи.

Ще однією поширеною причиною темних кіл є втома. Нестача сну робить вашу шкіру тьмяною та блідою, тож часом для того, щоб усунути темні кола під очима, треба просто добре виспатись.

Остання причина – це зловживання смартфонами та комп’ютерами. Це перенапружує очі та викликає розширення судин і потемніння шкіри навколо очей.

Поділись


Новини партнерів