Дерматолог пояснила, чи можна позбутися прищів за допомогою соди

Бікарбонат натрію, більш відомий як харчова сода, є у кожному домі. Соду використовують для приготування випічки, зниження кислотності шлунка та нейтралізації неприємних запахів, пише Жіночий світ з посилання на Health shots.

Однак останнім часом соду почали використовувати також для того, щоб позбутися прищів. Багато хто переконує, що це дійсно працює, а в інтернеті з’являється все більше рецептів масок для обличчя, що включають соду.

Доктор Сонал Бансал, консультант з дерматології Меморіального науково-дослідного інституту Фортіс, Гуруграм, пояснила, чи справді цей компонент на стільки ефективний.

Вона заявила, що сода ніяк не допоможе вам усунути прищі. По-перше, немає жодних наукових доказів, що сода може допомогти прибрати прищі або запобігти їх появі. По-друге, є докази, які однозначно свідчать про те, що сода може нашкодити шкірі.

Природний pH нашої шкірі становить приблизно 5,5. Це означає, що вона має кислу природу. Тоді як сода – лужну. Вона порушує природний рН шкіри, що може їй нашкодити.

Більше того, за словами доктора Бансал, спроби позбутися прищів за допомогою харчової соди можуть призвести до цілком протилежних наслідків і стати причиною хімічного опіку.

“Люди, які страждають від прищів, не повинні використовувати такі агресивні компоненти. Проблемна шкіра надзвичайно чутлива і використання подібних домашніх засобів може принести значно більше шкоди, ніж користі”, – пояснює вона.

Тому не варто сліпо довіряти інстаграм-гуру і випробовувати на своїй шкірі все, що вони радять. Це може мати дуже неприємні наслідки.

Поділись


Новини партнерів