Дерматолог розповів, чи справді трояндова вода на стільки корисна

Якщо говорити про найдавніші та найпопулярніші засоби для здоров’я шкіри, мало що може скласти конкуренцію трояндовій воді. Сонячні опіки? Тьмяність шкіри? Сухість? Трояндову води рекомендують для вирішення чи не кожної шкірної проблеми, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Але чи справді трояндова вода так добре працює? Доктор Сахін Дахаван, старший консультант кафедри дерматології Меморіального науково-дослідного інституту Фортіс, Гуруграм, розповів, чи дійсно вона така вже корисна для шкіри.

“Безумовно, трояндова вода має багато переваг, але є дві сфери, де вона творить справжні дива”, – пояснив він.

Перш за все, трояндова вода заспокоює подразнення. Є багато факторів, які можуть подразнювати шкіру. Прищі його викликали, чи сонячні опіки, перш, ніж лікувати причину, потрібно усунути подразнення. Це одразу принесе полегшення і допоможе шкірі швидше відновитись. За словами доктора Дахавана трояндова вода справляється з цим відмінно.

Другою областю, де може виявитись корисною трояндова вода – це лікування шкірних хвороб. Якщо вас турбують вугрі або розацеа, доктор Дахаван рекомендує спробувати трояндову воду. Також, на його думку, вона чудово може замінити тонер, тому тим, хто користується трояндовою водою, не потрібно купувати додаткові продукти для тонізування шкіри.

Більше того, дослідження фармакологічних ефектів дамаської троянди, яке опублікували на PubMed Central, виявило, що троянда має протимікробні та антиоксидантні властивості.

У дослідженні зазначається: «Лікувальні функції розоцвітих частково пояснюються їх великою кількістю фенольних сполук. Феноли мають широкий спектр фармакологічних ефектів, зокрема антиоксидантний, протираковий, протизапальний, антимутагенний та антидепресантний.

Щоб приготувати трояндову воду вдома, вам знадобляться вода та пелюстки троянди. Візьміть 100 мл води і додайте до неї пелюстки однієї троянди. Протримайте цю суміш на сонці близько доби. Потім перелийте її у пляшечку з розпилювачем. Можна також придбати фабричну версію в магазині, лише переконайтесь, що вона не містить штучних ароматизаторів.

Поділись


Новини партнерів