Що відбувається з вашою шкірою, коли ви зловживаєте пілінгом

Догляд за шкірою дуже важливий, як з точки зору здоров’я шкіри, так і з точки зору її зовнішнього вигляду. При чому важливо не лише засоби, які ви використовуєте для догляду, а і регулярність їх використання. Шкіру потрібно очищувати, відлущувати та живити зсередини і ззовні, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Відлущення необхідне, щоб видалити відмерлі клітини шкіри та вирівняти її тон. Та деякі люди занадто захоплюються відлущенням. Надто агресивні засоби з грубими абразивними частинками можуть призвести до пошкодження шкіри. Також можна травмувати шкіру, якщо проводити відлущення занадто часто.

На ринку зараз доступна величезна кількість ексфоліантів, як фізичних, так і хімічних. За словами Денніса Гросса косметолога-дерматолога з Нью-Йорка, головними ознаками того, що ви надто часто використовуєте засоби для відлущення відмерлих частинок шкіри є сухість, подразнення, почервоніння та підвищена чутливість. Якщо ви бачите будь-яку з цих ознак, припиняйте використання відлущувача.

Іноді проблема не в самому продукті, а в занадто інтенсивному терті. Щоб видалити відмерлі клітини шкіри, на неї потрібно чинити певний тиск. Щоб уникнути пошкоджень, потрібні плавні кругові рухи. Скраби потрібно використовувати не частіше, ніж 1-2 рази на тиждень. Також варто уникати використання скрабів з грубими абразивними частинками, такими як абрикосові кісточки, особливо якщо у вас чутлива шкіра.

Якщо ви шукаєте недорогий скраб з натуральних компонентів, зверніть увагу на нутове борошно, насіння льону та кавову гущу. Вони делікатно очищують шкіру, видаляючи бруд і відмерлі часточки шкіри. Також вони містять антиоксиданти, які захищають шкіру від пошкоджень, завданих вільними радикалами.

Поділись


Новини партнерів