Як уникнути сплутування волосся

Кожен з нас час від часу стикається зі сплутаним волоссям. Іноді вдається його розплутати, іноді єдиний вихід – це обрізати заплутане пасмо. Причин може бути багато – сухість волосся, пошкодження та посічені кінчики збільшують ризик того, що волосся буде плутатись, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Щоб уникнути сплутаності волосся, ви можете скористатись кількома порадами:

Перш за все, зволожуйте волосся. Сухість може завдати волоссю значної шкоди. Сухе волосся стає тьмяним, а також починає розшаровуватись. Щоб повернути волоссю блиск та гладкість, потрібно його постійно зволожувати. Для цього необхідно регулярно користуватись кондиціонером та час від часу наносити зволожуючі маски.

Одна з основних причин сплутаності волосся – це посічені кінчики. Вони не шкідливі самі по собі, але змушують волосся плутатись і зупиняють його ріст, тому необхідно регулярно їх зрізати.

Якщо ви спите неспокійно, волосся може пошкоджуватись від тертя об подушку та сильно плутатись. Але ви можете  уникнути цього, якщо будете заплітати волосся на ніч.

Будьте обережні з плойками та вирівнювачами. Високі температури можуть сильно пошкоджувати волосся, що в подальшому призведе до сплутування. Тому краще уникати використання таких приладів для укладки, або, принаймні, використовувати термозахист для волосся.

Також важливо захистити волосся від надмірної вологості. Як і сухість, вологість може завдати волоссю серйозної шкоди. Волосся починає пошкоджуватись та сильно плутатись. Щоб уникнути цього, у дні, коли вологість повітря стає високою, заплітайте волосся або збирайте його в пучок.

Поділись


Новини партнерів