Як лавандова олія може допомогти у догляді за шкірою

Олію лаванди часто додають у ванну, щоб розслабитись та краще заснути. Але вона також є досить популярним інгредієнтом засобів для догляду за шкірою. Це пов’язано з тим,, що вона має цілий ряд корисних властивостей і допомагає зробити шкіру красивішою та здоровішою, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

Ви можете скористатись олією лаванди, якщо хочете позбутися прищів. Вона має антибактеріальні властивості та сприяє загоєнню слідів від прищів. Для цього вам потрібно змішати лавандову олію з олією кокоса і ще однією олією-основою, наприклад, оливковою. Цю суміш після вмивання потрібно наносити безпосередньо на прищі.

Якщо у вас суха шкіра, вона може свербіти та лущитись. Лавандова олія допоможе усунути подразнення, а також захистить шкіру від грибкових інфекцій. Змішайте дві краплі лавандової олії з двома краплями олії чайного дерева. Потім додайте до цієї суміші дві краплі кокосової олії. Протирайте цією сумішшю сухі ділянки шкіри щодні, і ви дуже швидко побачите результат.

Ви перестарались із засмагою? Не біда, лавандова олія допоможе зняти запалення та освітлити шкіру. Також вона допоможе боротись із нерівністю пігментації. Додайте до зволожуючого крему кілька крапель лавандової олії та кокосової олії. Цю суміш потрібно використовувати 1-2 рази на тиждень.

Якщо у вас на шкірі часто виникають запалення, то лавандова олія допоможе їх позбутись. Вона заспокоює та знімає біль. Змішайте три краплі олії лаванди з двома чайними ложками кокосової олії і наносьте цю суміш на запалені ділянки шкіри тричі на день.

Поділись


Новини партнерів