5 способів позбутись білих вугрів

На відміну від чорних цяток, білі вугрі бувають болючими і їх зазвичай важче позбутись. Білі вугрі – це крихітні пухирці, які захоплюють відмерлі клітини шкіри та бруд. Якщо вживати ніяких заходів, їх стає все більше. Однак, вони піддаються лікуванню. І хоча ви можете скористатись аптечними засобами, для того, аби їх прибрати, існують також домашні засоби, що можуть допомогти, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Причин появи білих вугрів може бути багато. Найчастіше вони викликані гормональними змінами, але також можуть бути спричинені використанням надто жирних або протермінованих косметичних засобів. Влітку через спеку може виділятись багато шкірного жиру, який забиває пори та призводить до виникнення білих вугрів.

Позбутись їх вдома можна за допомогою 5 засобів:

Алое Вера. Гель алое надзвичайно корисний для шкіри. Він не тільки зволожує, а і допомагає очистити шкіру від надлишкового жиру. А якщо змішати його з кількома краплями лимонного соку, цей гель також допоможе позбутись білих вугрів. Візьміть чайну ложку гелю алое та змішайте її з чайною ложкою лимонного соку. Нанесіть його на уражену ділянку і змийте холодною водою через 10 хвилин. Такий засіб варто використовувати регулярно.

Мед. Мед ідеально підходить для чутливої шкіри. Він допоможе позбутись всіх білих вугрів та зробити вашу шкіру гладенькою та сяючою. Все, що вам потрібно зробити – це розігріти мед (він має бути теплий, ні в якому разі не гарячий) та нанести його на шкіру. Через 20 хвилин його потрібно змити водою.

Вівсянка. Якщо ви стикаєтесь з білими вуграми постійно, вам варто включити до свого регулярного догляду скраб. Можете приготувати делікатний скраб з вівсянки. Для цього потрібно змішати 2 столові ложки вівсянки, 0,5 ложки меду та кілька крапель лимонного соку. Нанесіть цю суміш на обличчя і масажуйте шкіру протягом 5 хвилин. Після цього на кілька хвилин її залиште, а потім вмийтесь.

Куркума. Щоб приготувати засіб проти вугрів, змішайте 0,5 чайної ложки меленої куркуми з чайною ложкою меду. Нанесіть цю маску на обличчя та залиште на 15 хвилин. І куркума, і мед відомі своїми антибактеріальними властивостями.

Сода. Харчова сода – потужний інгредієнт, який позбавить шкіру від вугрів та надлишкової кислотності. Змішайте з водою 3 чайні ложки соди, щоб утворилась паста. Нанесіть її на обличчя та залиште на 15-20 хвилин, після чого змийте теплою водою.

Поділись


Новини партнерів